Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát s kuřecím masem

Lehký salát, s čínským nádechem, je nejen vděčným obědem do práce, ale i večeří. Salát s restovaným kuřecím masem v zajímavě kořeněném těstíčku s lehce pikantním dresingem ze zakysané smetany si jistě najde pravidelné místo ve vašem jídelníčku.

Hodnocení receptu je 4,9 (54×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sebena sebena

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie758 kJ /
181 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 101 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy19,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, dáme do mísy, přidáme, sůl, pepř, sójovou omáčku, vejce, Solamyl a sezam, promícháme tak, aby se všechny kousky dobře ve směsi obalily. Krok 2: V pánvičce rozehřejeme olej. Vložíme kousky masa a opečeme je ze všech stran, poté necháme vychladnout. Krok 3: Zakysanou smetanu smícháme s kečupem a hořčici, přiostříme trochou chilli. Krok 4: Zeleninu nakrájíme, v míse promícháme se solí a pepřem. Servírujeme tak, že do větších salátových misek dáme zeleninu na to dáme 2-3 polévkové lžíce dresingu a nahoru pokládáme maso.

TIP: Letní zeleninové saláty

Zveřejněno 27. 1. 2009

Poznámka autorky sebena

Množství surovin přizpůsobte počtu strávníků a chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yDB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yDB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

tak ten vypadá luxusně :-8

Ukládám a určitě vyzkouším

:-)<3:yes::yes: recept i foto parádní :-K

výborné , díky za tip:yes:

hmmm, hmmm to vypadá moooc dobře :-) o víkendu vyzkouším :-) :yes::yes::yes:

dávám bodík:yes::-K,milujeme saláty <3,tento se mi líbí:yes::yes:,takže určitě vyzkoušíme;-):-K:-K

Toto nie je komentár, ale otázka. Aký dresing? V recepte sa žiadny nespomína.:-)

dedolaco: "Zakysanou smetanu smícháme s kečupem a hořčici, přiostříme trochou chilli." - ztraceno v textu, suroviny nerozděleny;-)

to Eliza: chápu ten minulý čas \\\"působila\\\", i jako fotograf amatér musím totiž prohlásit, že hlavnímu předmětu fotografie chybí ostrost, v určitém místě má přepal, navíc není celý! Nic proti autorovi, z té fotky mám hlad a o to jde že :). Spíš mne ale zaráží hodnocení od člověka, který by měl být profesionál. Chudáci naše děti. :-(

K receptu: je to supéééér a ňamka, dělám ho rodině již po čtvrté :)

toto je opravdu mňamka. Dělám, recept jsem získala od kamarádky. Vždy slaví úspěch. Opravdu vyzkoušejte. Efektní je tato dobrota podávaná ve skleněných pohárech.:yes::yes::yes::-))

Eli díky za chválu, já zase hrozně moc obdivuju tvé recepty i fotografie, taktež to plati pro spoustu dalších.
Merylas salátek vypadá moc hezky hned bych si dala.:-p

Merylásku, mně se líbí téměř všechny tvé fotky a Sebeny fotografie...ty jsou jak ze žurnálu :yes:! Mohly byste se živit jako foodstylisté... A mně můžete věřit, donedávna jsem působila jako pedagog na odborné SŠ - předmět Teorie a dějiny fotografie... :-)
Mimochodem, nedávno jsem někde četla, že nejdůležitějším pracovním nástrojem foodstylisty je pinzeta... ;-)

Sebena dala moc pěknou fotku, její receptík je fajn, ale já musím se sebou taky něco dělat, vlezla jsem na váhu a to jsem neměla dělat. Takže skoro bez tuku a místo smetany, jogurt. A jestli se ti Eli líbí i moje fotka, tak Ď:-8

Teda to je taková krása, že mě to donutilo se přihlásit i z práce, abych mohla recept uložit a pochválit fotky (obě!! :-) ) Tak to tímto činím...:-) Určitě prubnu - po dietě, v rámci udržovací fáze.

Dělala jsem velmi podobně, nechci vkládat další známý a běžný recept, tak jsem fotku přiřadila tady. Snad to nebude vadit :-8 Na maso jsem použila koření Zlaté kuře, nenakládala jsem ho do směsky. Zeleninu používám tu, co zrovna mám, dressing je jen z nízkotučného jogurtu, kečupu, chilli pasty, česneku a sůl.:yes:

Vypadá to dobře:-):-p;-):-O:-))

Tématické fráze:
salát s kuřecím masem, salát z kuřecího masa, kuřecí salát recept, kuřecí salát, salát s kuřecím masem recept, pinzeta na vareni, saláty s kuřecím masem, salaty z kuřecího masa, kuřecí saláty recepty, salát s kuřecím, kuřecí saláty, kuřecí těstovinový salát, salát z kuřecím masem, těstovinový salát s kuřecím masem, kuřecí maso, salat s masem, salát z kuřecího masa recept, kuřecí salát se zakysanou smetanou, pinzeta na maso, salát s kuřecího masa

Suroviny:
prsa kuřecí, zelí čínské, rajče, paprika, kukuřice, okurka čerstvá, smetana zakysaná, kečup sladký, hořčice, semínka sezamová, omáčka sojová, solamyl, vejce, sůl, pepř mletý, olej, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu