Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Netradiční hrachová polévka

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie636 kJ /
152 kcal
Bílkoviny10,10 g
Tuky7,79 g
Vláknina3,88 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy8,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polévka:
Hrách si den předem namočíme. 1 mrkev si nastrouháme na struhadle a druhou necháme v celku. Do hrnce dáme hrách, mrkve, rozpůlenou cibuli, pórek a masox. Vše vaříme do změknutí. Poté vyjmeme mrkev, kterou jsme nechali v celku a nakrájíme ji na kolečka. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a zahustíme zásmažkou. Kolečka mrkve vrátíme zpět do polévky. Dosolíme. Krok 2: Knedlíčky:
Klobásu oloupeme od kůže a rozmixujeme ji ponorným mixérem na kaši. Do misky dáme cibuli nakrájenou na drobno, 1 vejce, rozmixovanou klobásu a prolisovaný česnek. Zamícháme a zahustíme strouhankou. Tvoříme malé kuličky a necháme zavařit v polévce.

Zveřejněno 20. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZOX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZOX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Uvařil jsem a polévka sklidila úspěch. Hlavně knedlíčky s klobáskovou příchutí všem chutnaly. Pokud použijeme hrách loupaný (běžný v obchodech) nemusí se den předem namáčet.

Krásná fotka a nejen knedlíčky jsou neodolatelné.:yes::-p

Všem moc děkuji. :-K

Miluju všechny polévky a netradiční tuplem...;-);-):-D:yes:

opravdu vydatná...skvělé...:yes:

Polévky si ukládám velice málo;-)ale tady jsem neodolala:-8Je to zajímavý receptík a zaujaly mě príma knedlíčky:-p+11:yes:

:yes::-p mňam :yes::-K

Ty knedlicky me vazne zaujaly. 9. bod pro tebe. :yes::-K

:-p:yes:

Miszo, já ji tak dělám ještě na závěr přikrájím část té zelené části porku, do knedlíčků holt dám ještě libeček :-8, jinak :yes::yes:

páči sa mi nápad na klobásové knedličky:yes:+5

Míszo, to je dobrej nápad a bude to opravdu netradiční a určitě dobré, asi jí vyzkouším, u nás polévky letííí a ty máš 4.bod:yes:

I mně se líbí nápad s těmi knedlíčky:yes:+3

Teda ty klobásové knedlíčky - to je prima nápad, posílám bod :yes:

Hodně podobnou dělal můj syn, je to takový úleťák:-D, taky sekaná v sulcu je jeho nápad. Za plus, Miško!!;-):yes:

Tématické fráze:
hrachová polévka ze zeleného hrachu, netradiční polévky, polévka ze zeleného hrachu, vánoční hrachová polévka, hrachová polévka, netradiční polévka, hrachová polévka top recepty, polévky recepty, hrachová polévka recept, pikantní hrachová polévka, zelený hrách polévka, hrachova polevka na vanoce, polévky, netradiční vánoční polévka, polévka z bílého hrachu, hrachová kaše ze zeleného hrachu, vánoční hrachová polévka recept, polevka se zeleneho hrachu, babiččiny recepty hrachová kaše, polevka netradicni

Suroviny:
hrách, mrkev, pórek, cibule, masox, olej, mouka, klobása pikantní, vejce, cibule, strouhanka, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu