Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 078 kJ / 1 931 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 175,43 g |
| Tuky | 100,53 g |
| Vláknina | 17,01 g |
| Cholesterol | 454 mg |
| Sodík | 2,26 g |
| Sůl | 5,60 g |
| Sacharidy | 38,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho opečeme ze všech stran a vmícháme papriku, sůl a nakrájenou feferonku.
Krok 2: Zalijeme vínem a větší části vývaru. Rozdrobíme chleba a přivedeme k varu. Vaříme pomalu do změknutí masa. Podle potřeby doléváme vývar. Před koncem přidáme nasekanou čokoládu a guláš dochutíme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Zveřejněno 11. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí guláš na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w19X
Moje poznámka
Hovězí guláš na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w19X
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 13 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
danal před 59 minutami
Dalmatské čufty
Ceesay před 8 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 11 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 15 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 16 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 17 hodinami
Tématické fráze:
hovezi gulas,
guláš na víně,
hovezu gulas s cervenym vinem,
hovězí guláš na červeném víně,
guláš čokoláda,
gulaš z hovězí kližky na vině,
hovězi gulaš z červeným vinem,
jaké víno ke guláši,
hovězí na na cervenem vine,
hovězí guláš recept,
mika 59 hovězí maso na vine,
hovězí gulášek,
hovězí guláš recepty,
hovězí klizka gulas
Suroviny:
kližka hovězí,
slanina anglická,
cibule,
česnek,
víno červené,
vývar masový,
chléb,
paprika sušená sladká,
sádlo,
čokoláda hořká,
feferonka čerstvá,
sůl,
pepř,
kmín celý
Komentáře (8)
mika59:
A ochutnali před a po přidání čokolády, ochutnali?
A pokud ochutnali, poznali rozdíl, poznali?
No, asi záleží především na tom, kolik 2 čtverečky kvalitní hořké čokolády hmotní, že
A možná bych nějak upřesnila tu čokoládu - já bych tady nešla pod 80% - a podávala spíše s rýží...