Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 785 kJ / 1 144 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,29 g |
Tuky | 41,91 g |
Vláknina | 2,88 g |
Cholesterol | 429 mg |
Sodík | 941 mg |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 25,89 g |
Postup přípravy
Maso vyndáme a udržujeme v teple. Krok 2: V rendlíku na omáčku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji zchladlým hovězím vývarem, prošleháme a necháme provařit cca 20 minut. Před koncem přidáme rozetřené sardelky nebo sardelovou pastu (množství podle chuti) a kapary. Dochutíme případně solí, ale sardelky i pasta jsou hodně slané, tak pravděpodobně nebude potřeba. Krok 3: Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme omáčku a jako přílohu vařené brambory. Doplníme jemně krájenou petrželkou.
Zveřejněno 17. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská sardelová omáčka s kapary a hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zkmq
Moje poznámka
Staročeská sardelová omáčka s kapary a hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zkmq
Nejnovější recepty
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 1 hodinou
Segedínský závitek
Přidáno před 14 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 14 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 14 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pokroutky neboli kraple
babca48 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 9 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 11 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 11 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 11 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 13 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 13 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 15 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso recepty,
maso na sardelkách,
recepty z hovězího masa omáčky,
recept na hovězí maso,
hovězí maso,
hovezí na sardelkách
Suroviny:
přední hovězí,
mrkev,
celer,
kořen petržele,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
sůl,
máslo,
mouka,
kapary,
vývar hovězí,
petrželka
Komentáře (3)