Postup přípravy
Krok 1: Starší bochník chleba, a je jedno, zda bude kulatý, šišatý nebo hranatý pokrájíme do mřížky. Nic složitého na tom není, jen potřebujeme delší ostrý nůž a můžeme začít. Krájíme hluboké rovné zářezy asi centimetr až centimetr a půl od sebe, které nesmíme zcela dokrojit. Spodní kůrka musí zůstat neporušená, aby chléb stále držel pohromadě.
Krok 2: Do takto připraveného bochníku, respektive do jeho zářezů, klademe libovolnou náplň. Prostě to, co nám nejvíc chutná, a tím, co zrovna naše lednice "vydá" za poklady. Kombinace zapečené uzeniny a sýrů nikdy nezklame a vůbec se nemusíme bát do zářezů vložit třeba i nudličky papriky, sekaná sušená rajčata, olivy...
Krok 3: Když máme ve všech zářezech poschovávané naše "poklady", bochníček přeneseme na alobal nebo pečící papír a pokapeme ho rovnoměrně rozpuštěným máslem s rozetřeným česnekem nebo libovolným, námi oblíbeným kořením (pozor na jeho slanost!). Bochníček pevně uzavřeme do alobalu či papíru a vložíme na plechu do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 20 - 25 minut.
Krok 4: Pak opatrně obal otevřeme (pozor na páru!) a je-li třeba, dopečeme do barvy a do křupava.
Krok 5: Bochníček dáme na tác nebo talíř doprostřed stolu a každý už si sám odtrhává, kolik je mu libo :-) . Podáváme třeba i s čerstvou zeleninou nebo zeleninovými saláty.
Krok 6: Není to nic těžkého na čas ani finance, zužitkujeme téměř vše, co jsme potřebovali spotřebovat a skvělý výsledek je vždy zaručený.
Zveřejněno 19. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený plněný bochníček - "chlebový ježek"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1LjZ
Moje poznámka
Zapečený plněný bochníček - "chlebový ježek"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1LjZ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Velikonoční sekaná
Přidáno před 9 minutami
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 7 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 7 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 22 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno 18. 4. 2025 14:01
Pikantní segedínský guláš
Přidáno 18. 4. 2025 13:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Turecká vejce
Lucie1001 před 33 minutami
Velikonoční vajíčková pomazánka
Pavlicek2006 před 58 minutami
Zvěřinový guláš
Sumaru před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
Piafka před 2 hodinami
Květákovo-brokolicová polévka s rybičkama
RomanaMonika před 2 hodinami
Biskupský beránek
janina8 před 2 hodinami
Knedlík z polenty
Denade před 2 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 3 hodinami
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 3 hodinami
Tématické fráze:
plněný chleba recept,
zapeceny bochnik,
náplně do zařezů kulateho chleba,
uzeny ježek z chleba,
chlebove bochniky,
bochníček sekana,
co z bochniku chleba,
zapečený sýr v bochníku,
chleba syr maslo zapeceny mrizky,
chebový ježek,
plněný chléb zapečený v alobalu
Suroviny:
máslo,
klobása,
slanina anglická,
sýr,
česnek,
koření,
alobal
Komentáře (2)