Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové řezy Mrož

Hodnocení receptu je 5,0 (64×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vaden vaden

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Oblíbený jahodový nanuk Mrož inspiroval nejednu hospodyňku k vyzkoušení receptu na báječné řezy. Chutnají stejně, proto si milovníci této zmrzliny přijdou na své. Výsledkem je dokonalá pochoutka, kterou musíme ochutnat.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 428 kJ /
5 838 kcal
Bílkoviny73,05 g
Tuky341,05 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 653 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy605,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny a po lžících vešleháme horkou vodu. Krok 2: Potom střídavě přidáváme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, a olej. Krok 3: Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Krok 4: Piškot nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 15 minut při teplotě 180 °C. Krok 5: Upečený piškot necháme vychladnout. Krok 6: Jahody omyjeme, očistíme a rozmixujeme. Přidáme dva pudinky, pořádně rozmícháme a krátce povaříme, aby směs zhoustla. Krok 7: Jahodový pudink necháme za občasného promíchání vychladnout. Krok 8: Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a po menších částech vešleháváme jahodovou směs. Máslo, cukr i jahodová směs musí mít stejnou pokojovou teplotu. Krok 9: Hotovou náplní potřeme piškot. Krok 10: Nakonec moučník polijeme čokoládovou polevou, rozehřátou a promíchanou s kouskem másla.

TIP: Jak udělat čokoládovou polevu?

Zveřejněno 21. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy Mrož

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rB2E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy Mrož

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rB2E

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Moc dobré řezy, u nás stačila polovina cukru a všichni si pochutnali, určitě zopakuji i z čerstvých jahod. <3

Moc dobré jsou tyto řezy....super...

Co je Mroží to je boží👌👌👌👌Výborné řezy👏 <3:-Q

Moc dobré, odhodlávala jsem se k tomuto receptu dlouho. Letos jsem čekala na čerstvé české jahody, a vyplatilo se. Co je mroží, je boží! ;-):-)

Dnes vyzkoušeno a super. Mrože miluji a ode dneška i tyto řezy. Děkuji za recept... :-):yes: Jo a přidal jsem i dvě fotky... :-)

vyzkoušeno..mooc dobré:yes:

Skvělý recept, moc děkuji. Potěšil mě i manžela a určitě se k němu vrátíme. Jen bych chtěla upozornit, jak už tu někdo podotknul, že tam chybí informace, v jaké fázi se přidává olej. :)

místo jahod jsem dala velký broskvový kompot asi 800g + 2 vanilkové pudinky , mňam

Iva Burešová 12. 6. 2017 11:24
Řezy jsou úžasné,nejsou přeslazené,určitě budu dělat často :-) Místo čokolády jsem dala nahoru plátky jahod zalité želatinou.Bylo to luxusníííí :-p :yes: :-8

:-K Opravdu vynikající řezy a chutnají jako ten nanuk.:-p Rozdáno po sousedech a dokonce ochutnala i sestra od mého lékaře a lékař sám, jen chválili. určitě vyzkouším i s jiným ovocem. Doma jsem měla jen jeden jahodový a jeden malinový pudink a tak jsem to smíchala a výsledek super nebylo to znát.:yes::yes: Poleva je z tyčinek kaštanů.

opravdu skvělé, <3 všichni chválili, ani jsem nestihla vyfotit, polevu dělám z čokolády na vaření smíchané se zakysanou smetanou, po ztuhnutí nepraská při krájení, děkuji za vynikající recept

U všech to dneska mělo velký úspěch. I přesto, že byly řezy bez polevy (někdo snědl čokoládu :-8 ). Určitě budu dělat častěji, je to jednoduché a rychlé :yes:

dana lukacsova 19. 6. 2015 18:59
jednim slovem famozni:-p

pudinky se sypou a povaří s jahodami do zhoustnutí

Dobrý den, asi blbá otázka...ale ty pudinky se vaří zvlášť (klasicky s mlékem) a pak se k tomu ty rozmixované jahody přimíchají nebo do rozmixovaných jahod vsypu ty dva jahodové pudinky a to vařím do zhoustnutí? Nějak jsem to z toho receptu nepochopila, děkuji za odpověď.

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
jahodové řezy, mrož řezy recept, rezy mroz, buchta mroz, mroz rezy, recepty jahody, mrozi rezy, jahodové recepty, recept na mrož řezy, jahodový bomba řez, mroži řezy recept, jahodový řez, řez mrož, nejlepší jahodové řezy, vynikající malinové řezy, rezy s jahodami, jahodová buchta mrož, jahodove rezy recept, recept na jahodove rezy, jahodove

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, voda, prášek do pečiva, olej, jahody, pudink jahodový, cukr moučkový, máslo, poleva čokoládová, máslo, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu