Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolové lusky do skla (na zimu)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 215 kJ /
1 725 kcal
Bílkoviny33,24 g
Tuky7,39 g
Vláknina81,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32,59 g
Sůl81,08 g
Sacharidy341,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazolové lusky na zimu:
Lusky povaříme, zbavíme případně vláken, nakrájíme na kousky a plníme do sklenic. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky. Zalijeme nálevem a sterilujeme 20 min. při 80°C. Krok 2: Fazolové lusky jako chřest:
Fazolové lusky v čisté vodě (bez přísad) povaříme do poloměkka. Po vyjmutí rovnáme do 1/2 l sklenic na stojato a zaléváme nálevem. Sterilujeme asi 20 minut při teplotě 85°C. Používáme nepokrájené ke všem druhům masa. Krok 3: Fazolové lusky ve slaném nálevu
Nakrájené lusky (2 cm) spaříme ve vodě, necháme je vychladit a narovnáme do sklenic. Potom je zalijeme nálevem. Zavíčkujeme a 2x sterilujeme - 1. den 30 minut při 100°C, 2. den 15 minut při 100°C. V zimě jsou jako čerstvé. Krok 4: Fazolový salát se zeleninou:
Fazole a celer uvaříme do poloměkka (bez soli). Lusky pokrájíme na 1 a 1/2 cm, ostatní zeleninu (okurky, červená paprika a cibule) na nudličky. Vše promícháme, mírně osolíme a opepříme. Na dno sklenic dáme 1 lžíci oleje, nasypeme směs zeleniny, zalijeme sladkokyselým nálevem a sterilujeme 20 minut při 80°C.

Zveřejněno 5. 8. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v1JV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v1JV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

JanaDorazinová: Jani, já taky!:-D Moc děkuji za komentář i za bodík a moc tě zdravím!:-K:-K

Já je miluji :-K

magdalenka: Děkuji za komentář.:-8 No já si myslím, že ne každý má dost velký mrazák, tak se to třeba bude někomu hodit. Proto jsem to sem dala. ;-):-D Moc zdravím!:-K

Kedysi som robila, zrejme recept prvý (Balaštík), teraz už len mrazím. Menej prácne a spoľahlivé.

Tématické fráze:
fazolky na na zimu, salat iz fasoli na zimu

Suroviny:
lusky fazolové, voda, ocet, cukr, sůl, lusky fazolové, voda, sůl, cukr, koření hřebíček, koření nové koření, pepř celý, meduňka, voda, lusky fazolové, celer, okurka čerstvá, paprika čerstvá červená, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu