Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Likérové špičky s vaječným koňakem

Hodnocení receptu je 4,9 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mireli Mireli

Náročný

Doba přípravy 365 min Doba přípravy: 320 min Doba tepelné úpravy: 45 min

365 min (320 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Výroba špiček je vskutku mistrovským dílem, které však zvládnete i doma. Nadýchané buflery jsou základním stavebním piškotem pro čokoládové tělo špičky, které naplníme řízným vaječným likérem a celé je pak doslova vykoupeme v čokoládě.

Suroviny pro 50 kusů

50kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie46 276 kJ /
11 060 kcal
Bílkoviny128,13 g
Tuky615,49 g
Vláknina79,06 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 1,52 g
Sůl2,89 g
Sacharidy1 107,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prvním krokem je příprava buflerů. Troubu vyhřejeme na 150-170 °C. Vyšleháme bílky s cukrem a zvlášť vyšleháme žloutky s vodou, následně obě hmoty spojíme. Postačí zlehka zamíchat metličkou a poté přimíchat mouku smíchanou se škrobem. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou (průměr cca 1 cm) a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme buflery o velikosti asi 4 cm. Krok 2: Plech pak vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Krok 3: Po upečení necháme buflery na papíru. Lépe se na ně nanáší krémová hmota. Krok 4: Dalším krokem je příprava čokoládové polevy. Je vhodné použít spíše užší a vyšší hrnec, aby se při namáčení nedotýkaly špičky dna hrnce. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a postupně přidáváme rozpuštěný tuk. Dobře promícháme, nesmí být příliš hustá, ani příliš řídká. Upečené buflery potřeme touto čokoládovou polevou. Tento krok zamezí pozdějšímu prosáknutí vaječného likéru do piškotu. Krok 5: Na čokoládovou hmotu uvaříme hustý pudink a následně do něj zamícháme čokoládu a cukr. Obojí se v horkém pudinku rozpustí a vznikne hladká hmota. Necháme stranou lehce vychladnout. Krok 6: V druhé misce rozmícháme margarín spolu s kakaem a tuto směs pak postupně zašleháváme do částečně vychlazeného pudinku. Spolu šleháme až do úplného vychladnutí. Krok 7: Čokoládovou hmotu naplníme do sáčku se širokou špičkou určenou na likérové špičky. Část krému odložíme stranou na uzavření špiček. Nachystáme plech s buflery potřenými čokoládovou polevou. Krok 8: Na buflery stříkáme základní tělo zákusku o výšce asi 6 cm a necháme ztuhnout alespoň 1 hodinu v ledničce. Krok 9: Poté je naplníme vaječným likérem cca do 2/3 těla. Následně použijeme sáček s řezanou špičkou a zákusky uzavřeme zbytkem čokoládové hmoty. Opět necháme dobře ztuhnout v lednici, cca 2-3 hodiny. Krok 10: Takto připravené zákusky odlepujeme až nyní z pečicího papíru. Uchopíme za spodní část bufleru a otočíme špičkou dolů, ponoříme do čokolády, necháme lehce okapat a pokládáme na rošt nebo desku s hliníkovou folii, popř. pečicím papírem ke ztuhnutí.

Zveřejněno 25. 8. 2019

Poznámka autorky Mireli

Kovová špička má z boku díru, kterou prochází vzduch. Po vložení této špičky do sáčku je nutné, aby boční otvor zůstal volný (můžeme v tomto místě propíchnout sáček).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likérové špičky s vaječným koňakem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zkV7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likérové špičky s vaječným koňakem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zkV7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Tak za mě recept super. Na první pokus hromada chyb, ale pro příště už aspoň vím, čeho se vyvarovat. 😁 Doporučuju.

Blanka Fenclova: recept je vyborny a spicky k sezrani!

Recept je super jen jsem si ulehčila práci, a piškoty koupila :-)Chtěla jsem vložit foto k tomuto komentáři ale bohužel mi to nejde :-(

Mireli: Byla to fuška. Semo tamo, nějaký koňak vytekl, než jsem zaplácla dírku v krému. Semo tamo, se nějaký vypečený piškot, ke své škodě napil vaječňáku, jistě ho bolí hlava doteď, pač sem do něj přidala 2 dcl. skvělého rumu z Rakous! Aby to mělo chuť, tak jsem přidala do vanilkového pudinku vanilkový lusk. Ale nejhorší, bylo koupání v čokoládě, hezky po jednom, namydlit, opláchnot a nechat odtéct........:-D:-D:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna: Jsem ráda, že se našel někdo, kdo recept vyzkoušel. Zároveň děkuji za zaslané foto. Tento zákusek a celkově jeho tvorba je plná záludností, jste odvážná, že jste se do něj pustila. Pobavila jste mě, svými přirovnáními k jeho tvorbě. :-D Musíte být veselá osoba. Výsledek možná není jako od cukráře, ale oceňuji Vaši snahu.:yes:

Mireli: Krém velmi dobrý , těsto také ! Celkově s troškou fantazie uděláno a ofoceno. Zákusek je skvostný, ale není od profíka, tak promiň za to foto!

Veronika.Hrozna: Dneska zkouším recept. Ten pudink s tou čokoškou, to je "hmota"! :-O To vypadalo, jako něco, v čem váleli , čarodějnice, před uložením do peřin! :-D :-D:-D Krém se chladí, aby nebyl moc řídký ! Udělám polevu, namažu upečené piškoty a budu zkoušet udělat špičky.

Mireli: Moc děkuji za odpověď. Heru máslovou mám v mrazáku vždycky. :yes:

Veronika.Hrozna: Může být Hera nebo třeba Stela cukrářská s máslovou příchutí.

Mireli: Chci tvůj recept realizovat a nevím jaký margarín na to použít ?

srettka: Poprvé jsem máslo použila, vždy mu dávám přednost, ale byl to docela boj nastříkat. Nechtěly držet tvar, proto jsem po druhé použila margarín alespoň s máslovou příchutí, a šlo to dobře.

Lenunka: :-D:-D:-D

mika59: :-D:-D:-D:-D jo :-K, jako hrobník, ten, když jsou brambory s rumem, se cpe jen omáčkou :-D:-D:-D (Šimek&Grossmann)

casino: Tak to je škody..raději dám plnku.. bez špičky..:-D

srettka:
Ten margarín je nezbytný, že aby relativně tenké stěny duté špičky udržely tvar :-)
No a ten margarín je také důvod, proč ze špiček vycucávám pouze onu likérovou plnku :-8:-):-D

srettka: autorka možná upřesní, ale já si myslím, že margarin se chová jinak než máslo a že jeho použití má v receptu určitý význam...

Edit...jéééé...kukla jsem na Tvé portfolio dortů...tak to je můj příspěvek fakt mimo:-D

Jako od cukráře:yes:Jen bych ten margarín vyměnila za poctivé máslo, Aby to nemělo ten margarinový chuťový ocásek. Jinak krásný poctivý recept:yes:

Já už netrpělivě čekám na další recept:-K

To je nádhera, hned bych si dala. Fotopostup :yes:
Jsou vážně jako z cukrárny :yes: :yes: :yes: :-K

Eja57: Děkuji :-)

Lenunka: Děkuji :-)

Lenunka: já jen čumím:-O
Hezký fotopostup:yes:

teda ty jsou, jako z cukrárny :-):yes:

Tématické fráze:
čokoládové likérové špičky, likérové špičky recept, špičky recept, likérové spičky, likérová špička recept, recept na likérové špičky, recept na špičky, bombičky s vaječným koňakem, špičky s válečným likerem, likér do špiček, řezy s vaječným koňakem, likerové likérové špičky, čokoládové špičky s s vaječným koňakem, špičky s vaječným likérem v čokoládě, vaječný likér do spicek, recept bombičky s vaječným konakem, čokoládové špičky s vaječným koňakem, špičky s vaječný likerem, recept na špičky, recepty likérové likérové špičky

Suroviny:
cukr krupice, bílek, žloutek, voda, mouka hladká, škrob bramborový, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, čokoláda na vaření, kakao, margarín, likér vaječný, čokoláda na vaření, tuk 100%

Přidat fotografie receptu