Pepřák z cukety
Pikantní zeleninový salát, jehož základ tvoří jemné proužky cukety, cibule a červené papriky ve sladkokyselém, lehce pikantním nálevu, to je cuketový pepřák. Po uležení ho podáváme k pečenému nebo grilovanému masu a přebytky můžeme sterilovat a uchovat na později.
Suroviny pro 10 kusů
sklenice o objemu 350 ml
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 390 kJ / 2 483 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,03 g |
Tuky | 105,71 g |
Vláknina | 90,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,10 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 324,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z velkých cuket oškrábeme slupku, překrojíme a lžící odstraníme měkké středy. Cuketu nastrouháme nahrubo.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Papriku omyjeme, přepůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na jemné proužky, přibližně 2 mm x 20 mm (stejně krájíme i cibuli).
Krok 3: Nastrouhanou a nakrájenou zeleninu dáme do mísy a promícháme. Přisypeme cukr, pepř a sůl. Jako poslední přidáme ocet, olej a chilli papričky.
Krok 4: Vše promícháme a ochutnáme. Už v této fázi je to fantasticky chutný salát, který po odležení můžeme podávat třeba k pečenému kuřeti nebo ke grilovanému masu. Část cuketového pepřáku můžeme použít jako čerstvý salát a zbytek zavařit.
Krok 5: Mísu se zeleninovým salátem pokryjeme potravinářskou folií nebo alobalem a necháme do druhého dne na chladnějším místě odležet.
Krok 6: Druhý den salát promícháme a naplníme jím připravené, čistě umyté sklenice. Okraje sklenic otřeme papírovou utěrkou a víčka uzavřeme. Sterilujeme 15 minut při teplotě 80-90 °C.
Zveřejněno 31. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pepřák z cukety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ejgm
Moje poznámka
Pepřák z cukety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ejgm
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 9 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 10 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 10 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na nejlepší pečené kuře podle Zdeňka Pohlreicha: Maso nikdy neomývejte a pečte je vždy ze dvou stran, radí šéfkuchař
Tereza z Peče celá země pokřtila svou detektivku s recepty: Nechyběli kamarádi ze soutěže, Míša Landová ani kriminalista
Lékárna.cz: Jak vybrat správné proteinové produkty a na co si dát pozor
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 10 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 13 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 13 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 13 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 15 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 15 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 17 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 19 hodinami
Vaňkova česnečka
gabikka 20. 10. 2024 20:22
Tématické fráze:
recept 61312 peprak cukety,
top recepty pepřak z cukety,
recept pepřák,
zelenina peprak,
čalamáda z cukety pepřák,
recepty cuketa,
peprak s cukety
Suroviny:
cuketa,
cibule,
paprika,
ocet,
olej,
sůl,
pepř,
chilli paprika čerstvá,
cukr krystal
Komentáře (3)