Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 613 kJ / 863 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,78 g |
| Tuky | 25,34 g |
| Vláknina | 37,21 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 360 mg |
| Sůl | 0,91 g |
| Sacharidy | 104,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji mírně cibulku s česnekem osmahneme, přidáme solamyl a připravíme světlou jíšku.
Krok 2: Přidáme čočku, majoránku, bobkové listy, bujon a zalijeme vodou. Necháme vařit, dokud čočka nezměkne, občas je dobré polévku zamíchat, případně podlít více vody dle potřeby.
Krok 3: Ozdobíme stroužky cibule a sojové omáčky.
Zveřejněno 7. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočková polévka s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Dkq
Moje poznámka
Čočková polévka s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Dkq
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 6 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 9 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 12 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 1 hodinou
Medvědí tlapky
hoopoo před 1 hodinou
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 1 hodinou
Banánky ze strojku
Vilik před 1 hodinou
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 1 hodinou
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 4 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 4 hodinami
Suroviny:
čočka červená,
cibule,
česnek,
majoránka,
bobkový list,
olej rostlinný,
bujon kuřecí
Komentáře (22)
Mj. - tento recept vznikl při použití CtrlV a CtrlC z receptu https://www.toprecepty.cz/recept/60849-jemna-polev...
i před aktivací bylo původně v surovinách "2 PL hladké solamylu/škrobu"
Má smysl to zkusit, nebo je to totální ptákovina
Vzpomínám, že kdysi byl škrob v receptu s čímsi na pánvičce. Napřed to bylo jako žvýkačka a pak se to připalovalo jako ďas