Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Likérové špičky s vaječným koňakem

Hodnocení receptu je 4,9 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mireli Mireli

Náročný

Doba přípravy 365 min Doba přípravy: 320 min Doba tepelné úpravy: 45 min

365 min (320 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Výroba špiček je vskutku mistrovským dílem, které však zvládnete i doma. Nadýchané buflery jsou základním stavebním piškotem pro čokoládové tělo špičky, které naplníme řízným vaječným likérem a celé je pak doslova vykoupeme v čokoládě.

Suroviny pro 50 kusů

50kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie46 276 kJ /
11 060 kcal
Bílkoviny128,13 g
Tuky615,49 g
Vláknina79,06 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 1,52 g
Sůl2,89 g
Sacharidy1 107,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prvním krokem je příprava buflerů. Troubu vyhřejeme na 150-170 °C. Vyšleháme bílky s cukrem a zvlášť vyšleháme žloutky s vodou, následně obě hmoty spojíme. Postačí zlehka zamíchat metličkou a poté přimíchat mouku smíchanou se škrobem. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou (průměr cca 1 cm) a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme buflery o velikosti asi 4 cm. Krok 2: Plech pak vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Krok 3: Po upečení necháme buflery na papíru. Lépe se na ně nanáší krémová hmota. Krok 4: Dalším krokem je příprava čokoládové polevy. Je vhodné použít spíše užší a vyšší hrnec, aby se při namáčení nedotýkaly špičky dna hrnce. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a postupně přidáváme rozpuštěný tuk. Dobře promícháme, nesmí být příliš hustá, ani příliš řídká. Upečené buflery potřeme touto čokoládovou polevou. Tento krok zamezí pozdějšímu prosáknutí vaječného likéru do piškotu. Krok 5: Na čokoládovou hmotu uvaříme hustý pudink a následně do něj zamícháme čokoládu a cukr. Obojí se v horkém pudinku rozpustí a vznikne hladká hmota. Necháme stranou lehce vychladnout. Krok 6: V druhé misce rozmícháme margarín spolu s kakaem a tuto směs pak postupně zašleháváme do částečně vychlazeného pudinku. Spolu šleháme až do úplného vychladnutí. Krok 7: Čokoládovou hmotu naplníme do sáčku se širokou špičkou určenou na likérové špičky. Část krému odložíme stranou na uzavření špiček. Nachystáme plech s buflery potřenými čokoládovou polevou. Krok 8: Na buflery stříkáme základní tělo zákusku o výšce asi 6 cm a necháme ztuhnout alespoň 1 hodinu v ledničce. Krok 9: Poté je naplníme vaječným likérem cca do 2/3 těla. Následně použijeme sáček s řezanou špičkou a zákusky uzavřeme zbytkem čokoládové hmoty. Opět necháme dobře ztuhnout v lednici, cca 2-3 hodiny. Krok 10: Takto připravené zákusky odlepujeme až nyní z pečicího papíru. Uchopíme za spodní část bufleru a otočíme špičkou dolů, ponoříme do čokolády, necháme lehce okapat a pokládáme na rošt nebo desku s hliníkovou folii, popř. pečicím papírem ke ztuhnutí.

Zveřejněno 25. 8. 2019

Poznámka autorky Mireli

Kovová špička má z boku díru, kterou prochází vzduch. Po vložení této špičky do sáčku je nutné, aby boční otvor zůstal volný (můžeme v tomto místě propíchnout sáček).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likérové špičky s vaječným koňakem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zkV7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likérové špičky s vaječným koňakem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zkV7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Tak za mě recept super. Na první pokus hromada chyb, ale pro příště už aspoň vím, čeho se vyvarovat. 😁 Doporučuju.

Blanka Fenclova: recept je vyborny a spicky k sezrani!

Recept je super jen jsem si ulehčila práci, a piškoty koupila :-)Chtěla jsem vložit foto k tomuto komentáři ale bohužel mi to nejde :-(

Mireli: Byla to fuška. Semo tamo, nějaký koňak vytekl, než jsem zaplácla dírku v krému. Semo tamo, se nějaký vypečený piškot, ke své škodě napil vaječňáku, jistě ho bolí hlava doteď, pač sem do něj přidala 2 dcl. skvělého rumu z Rakous! Aby to mělo chuť, tak jsem přidala do vanilkového pudinku vanilkový lusk. Ale nejhorší, bylo koupání v čokoládě, hezky po jednom, namydlit, opláchnot a nechat odtéct........:-D:-D:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna: Jsem ráda, že se našel někdo, kdo recept vyzkoušel. Zároveň děkuji za zaslané foto. Tento zákusek a celkově jeho tvorba je plná záludností, jste odvážná, že jste se do něj pustila. Pobavila jste mě, svými přirovnáními k jeho tvorbě. :-D Musíte být veselá osoba. Výsledek možná není jako od cukráře, ale oceňuji Vaši snahu.:yes:

Mireli: Krém velmi dobrý , těsto také ! Celkově s troškou fantazie uděláno a ofoceno. Zákusek je skvostný, ale není od profíka, tak promiň za to foto!

Veronika.Hrozna: Dneska zkouším recept. Ten pudink s tou čokoškou, to je "hmota"! :-O To vypadalo, jako něco, v čem váleli , čarodějnice, před uložením do peřin! :-D :-D:-D Krém se chladí, aby nebyl moc řídký ! Udělám polevu, namažu upečené piškoty a budu zkoušet udělat špičky.

Mireli: Moc děkuji za odpověď. Heru máslovou mám v mrazáku vždycky. :yes:

Veronika.Hrozna: Může být Hera nebo třeba Stela cukrářská s máslovou příchutí.

Mireli: Chci tvůj recept realizovat a nevím jaký margarín na to použít ?

srettka: Poprvé jsem máslo použila, vždy mu dávám přednost, ale byl to docela boj nastříkat. Nechtěly držet tvar, proto jsem po druhé použila margarín alespoň s máslovou příchutí, a šlo to dobře.

Lenunka: :-D:-D:-D

mika59: :-D:-D:-D:-D jo :-K, jako hrobník, ten, když jsou brambory s rumem, se cpe jen omáčkou :-D:-D:-D (Šimek&Grossmann)

casino: Tak to je škody..raději dám plnku.. bez špičky..:-D

srettka:
Ten margarín je nezbytný, že aby relativně tenké stěny duté špičky udržely tvar :-)
No a ten margarín je také důvod, proč ze špiček vycucávám pouze onu likérovou plnku :-8:-):-D

srettka: autorka možná upřesní, ale já si myslím, že margarin se chová jinak než máslo a že jeho použití má v receptu určitý význam...

Edit...jéééé...kukla jsem na Tvé portfolio dortů...tak to je můj příspěvek fakt mimo:-D

Jako od cukráře:yes:Jen bych ten margarín vyměnila za poctivé máslo, Aby to nemělo ten margarinový chuťový ocásek. Jinak krásný poctivý recept:yes:

Já už netrpělivě čekám na další recept:-K

To je nádhera, hned bych si dala. Fotopostup :yes:
Jsou vážně jako z cukrárny :yes: :yes: :yes: :-K

Eja57: Děkuji :-)

Lenunka: Děkuji :-)

Lenunka: já jen čumím:-O
Hezký fotopostup:yes:

teda ty jsou, jako z cukrárny :-):yes:

Tématické fráze:
čokoládové likérové špičky, likérové špičky recept, špičky recept, likérové spičky, likérová špička recept, recept na likérové špičky, recept na špičky, bombičky s vaječným koňakem, špičky s válečným likerem, likér do špiček, řezy s vaječným koňakem, likerové likérové špičky, čokoládové špičky s s vaječným koňakem, špičky s vaječným likérem v čokoládě, vaječný likér do spicek, recept bombičky s vaječným konakem, čokoládové špičky s vaječným koňakem, špičky s vaječný likerem, recept na špičky, recepty likérové likérové špičky

Suroviny:
cukr krupice, bílek, žloutek, voda, mouka hladká, škrob bramborový, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, čokoláda na vaření, kakao, margarín, likér vaječný, čokoláda na vaření, tuk 100%

Přidat fotografie receptu