Žampiony zavařené na sladkokyselo
Naložte na zimní mlsání žampiony v nálevu podle pana J. Burdy z Jablonce - vítěze několika ročníků soutěže "Nejchutnější houby v kyselých nálevech". Budete moci sami posoudit, zda-li se porota rozhodla správně.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 108 kJ / 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 2,64 g |
Vláknina | 1,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,01 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 57,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Svaříme sladkokyselý nálev (5 minut) s kořením i se solí, aby stačil vychladnout. Můžeme použít i jiný nálev, pokud máme nějaký oblíbený.
Krok 2: Žampiony očistíme. Povaříme je asi 5 minut v trochu osolené a okyselené vodě, necháme okapat. Vkládáme do malých skleniček, do kterých na dno dáme kolečko cibule, 1-2 kolečka mrkve, půl malého plátku křenu a kousek celerového listu. Pak do sklenek vložíme povařené a okapané houby, nepěchujeme, dáme je jen tak volně.
Krok 3: Zalijeme chladným nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme při 80º C asi 20-25 minut. Dle návodu pro bezpečné konzervování druhý den zavařování zopakujeme.
Krok 4: Takto lze zavařit žampióny i lesní houby, jsou rovněž dobré. Postup je u obojích hub stejný.
Zveřejněno 14. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampiony zavařené na sladkokyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w34z
Moje poznámka
Žampiony zavařené na sladkokyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w34z
Nejnovější recepty
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 9 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 22 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní čočka
Benetka před 6 minutami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 10 minutami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 1 hodinou
Cikánský řízek
lidunka76 před 1 hodinou
Šneky Pizza
jakub@V před 3 hodinami
Zapečená brokolice se žampiony a bramborami
Pepajz před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
gully před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Miri O7 před 3 hodinami
Čočkový salát s baby špenátem
wimra před 4 hodinami
Žampionová smaženice se sýrem
ivan8 před 6 hodinami
Tématické fráze:
zavařování žampionů,
nakládání žampionů,
zavarovat žampiony,
houby na sladkokyselo,
zavarovani hub na sladkokyselo,
recepty ze zavařených žampionů,
sladkokyselo nálev,
zavařování žampiony,
zavarovane houby v na sladkokyselo,
žampióny zavarovani recept,
naložené žampiony bez zavaření,
žampiony do sklenice,
žampiony ve sklenice,
jak nalozit žampiony do soli,
nakládání žampionů nálev,
nakládání podobné žampionu,
zavareny houbicky,
žampiony nálev,
nalev na žampiony,
vaclavky na sladkokyslo
Suroviny:
žampióny,
sůl,
ocet,
voda,
ocet,
bobkový list,
koření hřebíček,
koření nové koření,
pepř,
semínka hořčičná,
koriandr,
spolarin,
cukr,
sůl
Komentáře (33)