Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení kýta na víně a smetaně

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 456 kJ /
3 694 kcal
Bílkoviny173,18 g
Tuky300,03 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 990 mg
Sodík 2,50 g
Sůl6,17 g
Sacharidy34,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na úzké proužky a kýtu hustě prošpikujeme. Rozpustíme si polovinu másla, maso ním polijeme a necháme přes noc v chladu. Krok 2: Druhý den kýtu zprudka opečeme, osolíme,přidáme koření a zeleninu, kterou jsme orestovali, dáme do pekáčku, zalijeme vínem, trochou vody, zakryjeme a pečeme v troubě. Před koncem pekáček odkryjeme. Krok 3: Měkké maso vyndáme, zbylé máslo promneme s moukou, uděláme kuličky, dáme do výpeku a necháme provařit. Odstraníme koření,vmícháme smetanu a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme.

Zveřejněno 26. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1rgV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1rgV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Jsem zde dnes poprvé. Takže mně vezměte na milost s komentářem. Můj předchozí byl pro Veronika a Honza a autorce jsem poděkovala i s přílohou :-*:-*:-*

Euforie:
Děkuji za radu. Dříve jsem také mixovala. Ale pak jsem zjistila, že pasirovane se lépe ohřívá :-)

Ale vše je výtečné. Vyzkoušeno u svíčkové a rajské.
Ještě si dovolím poznámku, že tyto omáčky se musí dělat s láskou ????

Veronika.Hrozna: já někdy pasíruju, někdy mixuju - to je samozřejmě rychlejší, ale v tom případě vždycky koření vyndám;-):-8

maris: To je jen moje zkušenost, samozřejmě 100 lidí, 100 chutí! To byl jen můj postřeh. Já to udělala s kořením spolu jednou, z důvodu nedostatku času a teď mi zase pasírovanou, nikdo nechce jíst! :-O

maris:

Veronika.Hrozna:

Veronika.Hrozna: záleží na každém, co komu chutná. Já koření vždycky vybírám, jeho vůně už přešla do omáčky během vaření a nevidím důvod, proč by měla být omáčka se zbytky vyvařeného koření, zde např.. nového koření, pepře a jalovce chutnější, ale každý vaří podle svého nejlepšího vědomí, že jo;-):-)

Euforie: moc jsi mě potěšila, mám radost, že recept nezklamal:-) děkuju:-):-K

Euforie: Tuto omáčku nikdy nepasíruju , vyberu bobkový list a umixuju i s kořením ! Jednodušší a o moc chutnější ! Zkus!

:-K
Jujky dneska jsem to vyráběla po včerejší přípravě. Moc děkuji za recept. Loupla jsem tam ještě šípky. Jasně že vykoštěné :-). Vše nakonec přes pasirovac. A musím říct, že je to moc skvělý recept. Kuličky s moukou jsem přidávala poprvé. Ale příště na tuto seanci ;-) si vezmu neprilnavy hrnec. Protože jsem měla co dělat.

Takže znova moc děkuji.
Vše je báječné ????

Omlovám se to jsem si nevšiml.;-(

Akorát mi v tom receptu schází víno, maso mám naložit ve víně a nebo podlívat.:-O

Nomad: vždyť je uvedené jak v surovinách, tak i v postupu (viz 2.krok):-O

Dnes jsem viděla u řezníka jelení maso,tak jsem si kousek koupila a ráda bych zkusila,tento receptík.;-):-Kuvidím,zda se mi zadaří.;-)

:-p:-p:-p:-p:-p:-K

Maris:-)zvěřinu milujeme jakoukoliv a na jakýkoliv způsob:-p;-):-D,tudíž ti náleží boďka č.10 za krásnou fotečku a za připomenutí nadcházející doby zvěřiny(už bych se měla juknout,kde pobíhá nějaký kňour,srnka,..aj:-))).

Jelena jsem ještě nejedla...:-) Ovšem recept i fotografie jsou překrásné...:yes:

Načíst další komentáře (11)

Tématické fráze:
jelení kýta, jeleni kyta recepty, jelení kýta recept, jelení maso na víně, jelení maso recepty, recepty z jelení kýty, recepty jelení kýta, jelení maso kýta recepty, jelení maso na smetaně, jelenní kýta, recept na jelení kýta, recept na jeleni kytu, recept jelení kýta, jelení maso, jehněčí na smetaně, recepty na jelení kýtu, kýta z jelena, jelenní guláš, jelenní kýta recept, kýta

Suroviny:
kýta jelení, slanina, víno červené suché, mrkev, celer, petržel, cibule, šlehačka, mouka hladká, pepř celý, bobkový list, koření nové koření, jalovec, tymián, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu