Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí česnečka

Hodnocení receptu je 4,2 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Mnoho lidí nedá na polévky dopustit, zejména naše babičky. Není se čemu divit, protože skvěle zaženou malý i velký hlad, v české kuchyni jsou nezastupitelné. Česneková polévka s vejcem je skvělý vyprošťovák po náročném víkendu nebo při nemoci.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 646 kJ /
633 kcal
Bílkoviny36,10 g
Tuky19,86 g
Vláknina33,60 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 297 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy73,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit vývar. Pokud nemáme, vaříme 3 minuty vodu a pak do ní přihodíme bujon. Krok 2: Mezitím, než se bujón rozpustí, oloupeme česnek, prolisujeme a přidáme ho s kořením do vařící vody. Krok 3: Po 10 minutách vaření přihodíme vajíčko smíchané s moukou a vaříme asi 10 minut. Krok 4: Podáváme na talíři s pravým, nefalšovaným, českým chlebem.

TIP: Jak uvařit česnečku?

Zveřejněno 15. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí česnečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ejR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí česnečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ejR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Podravku ani bujon nedáváme, nám chutná s domácí majoránkou a opečenými kostičkami chleba.:-* A obejdeme se i bez vajec :-D

jan.alois: Přesně. Navíc tam chybí sádlo, brambory a klobása na kostičky.... troufám si říct, že vařím lepší, ale to je věc chuti. Hezký den.:-)

A na královnu české kuchyně majoránku zapomněl skoro každý. ;-)

...přihodím jeden brambor,cibulový základ a trošku anglickééé :-)

hela22 : není to zbytečné ,po skoro 6 letech ?:-O

mno...docelá dobrá ...

Petr:mas recht.toto neni domaci cesnecka

nakocovinu 31. 1. 2014 13:41
Při kocovině pomůže :yes::-p;-)

Jmenuje se to DOMÁCÍ česnečka a je to z bujónu, no to si děláte srandu ne! Člověk hledá recept, řekne si hele tahle je domácí, tak to bude pořádnej recept a jediný co se dočtu je nějakej bujón a podravka :no:

No to už je skoro stejné jako udělat si česnečku z pytlíku a hodit do ni vejce:-D
podravka a česnekový bujón a celé se to jmenuje domácí česnečka?:-O

S podravkou jde všechno líp :-((

Bára a Mates 26. 10. 2012 11:47
Je mi po pravdě 12 let a s bráškou jsme česnečku zvládli sami... :-)) Je to jednoduché a moc dobré !!! :yes::yes::yes:

anonymka 5. 5. 2012 11:01
mramboráky dobré, ale místo polohrubé mouky bych použila hladkou. Bramboráky se potom méňe trhajé. Nic e zlé jsou fakt výborné
:yes::-):-):-):yes:

anonymka:
Děvče, bramboráky jsou jinde, tady právě vaříme česnekačku ;-)

Jednoduchý, rychlý a dobrý! :yes: Budu vařit častěji:-D

Včera jsem strašně ošklivý den,ale tu česnečku bych si dala, možná že by mě srovnala,mám na ní hroznou chuť.

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
česnečka, česnečka recept, česnečka pohlreich, recept na česnečku, pravá česnečka recept, cesnecka polevka recept, recept česnečka, polévka česnečka, česnečka polévky recepty prava, vyborna cesnecka, pravá česnečka, česnečka polévka, dobra cesnecka, recepty cesnecka, česnekačka pohlreich, jak uvařit česnečku, česnekačka, jak se dělá česnečka, polévka česnečka nejlepší, recept na výbornou česnečku

Suroviny:
česnek, vejce, pepř mletý, sůl, vývar masový, mouka hladká, podravka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu