Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepice v pikantní omáčce

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Žluťoučká slepice, doměkka uvařená a podávaná s hlaďoučkou, lehce pikantní růžovou omáčkou, krásně vonící paprikou, je vhodným tipem pro nedělní oběd. Dozajista uslyšíte slova chvály od spokojených strávníků.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 820 kJ /
435 kcal
Bílkoviny10,26 g
Tuky21,71 g
Vláknina11,50 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 884 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy45,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou, aby byla celá ponořená, přidáme sůl, koření a očištěnou kořenovou zeleninu. Vaříme doměkka. Můžeme použít i pomalý hrnec. Krok 2: Měkké maso vyjmeme, vývar scedíme, necháme vychladnout. Maso vykostíme, naporcujeme. Krok 3: Na lžíci másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme, přisypeme obě papriky, necháme je krátce rozvonět a zalijeme asi 500 ml zchladlého slepičího vývaru. Prošleháme, zakápneme citronem a necháme 20 minut provařit. Zbytek vývaru uschováme, například na polévku. Krok 4: Ke konci přidáme kapii nakrájenou na proužky, kapary, případně dochutíme solí a zjemníme smetanou. Krok 5: Maso nakrájené na kousky dáme prohřát do omáčky. Servírujeme s knedlíkem nebo s rýží.

TIP: 15 receptů se slepičím masem. Možností, jak zpracovat slepici, je mnoho.

Zveřejněno 1. 9. 2011

Poznámka autorky maris

Ze zbylého vývaru připravíme polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DEA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DEA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

:-)<3:yes::yes:Pěkný recept i provedení :-K

Eja57: :-D, ano, nejen bez chleba, ale i bez PH nelze žít;-):-)

Už jsem tady v diskuzích zjistila, že bez PH nelze žít:-D a první co do něj poletí bude tahle Tvoje slípka....:-K

renatavasina: moc děkuju, mám radost, že chutnalo;-):-)

Tak uvařeno,talíře vymeteny,bylo to skvělé.Díky za recept.:yes:

Tak jdu hodit slepici do pomaláče a zítra to prubnu.Vypadá to vskutku jedle.<3

Simona Skolakova: snad si pochutnáte;-):-)

Dnes přes noc dám frajerovi práci,aby vypomalil slepici,mám jí od dcery a hledala jsem receptík,aby to nebyla jen polévka, ale i něco navíc;-)Majko Tvůj receptík se mi líbí,tak zítra bude ten Tvůj:-p

danielle72: Ty jsi číslo Dani, to jsem se teda pobavila :-D:-D:-D jste super holky:-)):yes:

maris:maru, ale bacha, aby to nebylo jak v té pohádce o Dařbujánovi a Pandrholovi, jak byl Smrťák zavřenej, aby se ti pak v hrnci neozývaly divný zvuky :-D:-D:-D:-D:-D;-);-);-)

danielle72: mně to nevadí, že mňoukaly, hlavně že je co do hrnce..:-D

danielle72::-D:-D klid, to jsou jen mimikry:-8:-D:-D

danielle72: Jo jednu beru, ale zakaž jí aby mluvila cizí řečí jo :-//:-D:-D

maris + rebi: tak jsem vzala každé z nás jednu a pro jistotu ještě tři rezervní:-D Jen je mi divné že mňoukaly...

danielle72: :-)) máš dost širokou sukni, abys je schovala ?:-)) Taky bych si jednu vzala;-):-D

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
slepice recepty, slepice recept, omáčka ze slepice, slepice v cervene omacce, recepty ze slepice, co uvařit k nedělnímu obědu, pikantní slepice na paprice, omáčky recepty, slepice na červené omáčce, slepice na pepři, recepty slepice, omáčky ze slepice, červená slepice, slepice omáčka, papriková máčka, slepice s pikantní omáčkou, slepice v omacce, recepty na slepici, recept slepice, slepice

Suroviny:
slepice, mrkev, petržel, celer, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, máslo, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, smetana, mouka, kapie, kapary, šťáva citronová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu