Vydatný kuřecí vývar
Silný kuřecí vývar vás postaví na nohy v každé situaci. Dopřejte mu dostatek času a vařte jej velmi pomalu. Na výsledné chuti se to projeví. Čerstvé bylinky dají polévce vynikající chuť. Podávejte s polévkovými nudlemi či jinou oblíbenou zavářkou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 637 kJ / 152 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,00 g |
| Tuky | 0,64 g |
| Vláknina | 14,43 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,93 g |
| Sůl | 12,30 g |
| Sacharidy | 27,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí skelety vložíme do studené vody a přivedeme téměř k varu. Sebereme pěnu a těsně před dosažením varu stáhneme plamen na nejnižší stupeň, aby se vývar nezakalil.
Krok 2: Poté přidáme veškerou zeleninu. Mrkev necháme vcelku a zbytek zeleniny překrájíme. Přidáme koření, sůl a vaříme pomalu klidně 3,5 hodiny.
Krok 3: Polévku přecedíme, obereme maso, mrkev nakrájíme na kolečka a vrátíme zpět do polévky.
Krok 4: Nakonec do polévky přidáme nadrobno nakrájenou hladkolistou petržel.
Krok 5: Polévku podáváme s nudlemi.
Zveřejněno 28. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vydatný kuřecí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pMny
Moje poznámka
Vydatný kuřecí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pMny
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí vývar,
kuřecí vývar nezakalený,
kuřecí vyvar,
kolik litrů vyvaru z jednoho skeletu,
kuřeci kuřecí vývar,
recept na kuřecí vývar,
kur.vyvar
Suroviny:
skelet kuřecí,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
libeček čerstvý,
pepř celý,
koření nové koření,
sůl,
petržel,
nudle polévkové
Komentáře (9)
...vařívám i 2x týdně: pro smečku, pro mražák, pro sebe
Vydatný??? No, nepíšete kolik těch ptačích kostřiček...
Na množství zeleniny dávám MINIMÁLNĚ 3 skelety...
Místo velké cibule dávám menší cibuličky (samozřejmě i se slupkou)...
Česneku dávám polovic... zato přidávám bobek...
Zeleninu (vyjma cibule) vyhazuji a když, tak ke konci přidám čerstvou, nakrájenou...
...a petrželku opravdu vaříte?