Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar z kuřecích skeletů a prsou, pažitkové krupicové nočky a domácí nudle

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Snadný

Doba přípravy 620 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 600 min

620 min (20 min příprava + 600 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 750 kJ /
1 374 kcal
Bílkoviny192,81 g
Tuky30,21 g
Vláknina11,65 g
Cholesterol 923 mg
Sodík 687 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy78,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce s osolenou vodou dáme skelety, prsa a vaříme na 95 °C cca 20 minut. Krok 2: Přecedíme přes čisté plátýnko do pomalého hrnce, (tak se zbavíme veškerého šumu) maso bleskově přetáhneme pod tekoucí vodou (čímž se zbavíme i šumu na mase) a vložíme do vývaru.
Vývar tak již bude naprosto čistý a nevyžaduje už pozornosti. Krok 3: Přidáme cibuli a mrkev rozkrojenou na čtvrtky, rajče, pepř celý, nové koření, stonky celeru a cibulky a v trošce vývaru rozpuštěný bujon.
Zapneme na LOW 10 hodin. Krok 4: Hodinu před vypnutím uvaříme knedlíčky:
V menší misce vidličkou ušleháme vejce s krupičkou, práškem do pečiva a solí.
Hustota by měla být jak na halušky nebo nočky (ne tekoucí a ani moc hustá)
Je-li stále řídká, přidáme mouku.
Když mají tu správnou konzistenci, přidáme pažitku, zamícháme a malou lžičkou děláme knedlíčky, které po částech zavařujeme do vroucí osolené vody.
Hotové vyplavou, počkáme asi minutu, vytáhneme je sítkem do misky a vložíme další várku.
Do hotových knedlíčků dáme kousek másla, nebo lžíci ol. oleje a promícháme. Tak se neslepí. Krok 5: Druhou mrkev nakrájíme na kolečka a dáme zvlášť vařit do měkka.
Zrovna tak i těstoviny uvaříme zvlášť al dente. Krok 6: Prsa nakrájíme na porce a skelety obereme.
Vývar opět přecedíme přes plátno, ochutnáme a je-li nutné, dochutíme solí a pepřem. Krok 7: Polévku servírujeme, zdobenou čerstvou petrželkou a kuličkami červeného pepře.

TIP: Jak uvařit výtečný kuřecí vývar

Zveřejněno 7. 1. 2020

Poznámka autorky medanek

Na tento postup s dvojitým cezením jsem přišla náhodou, když jsem musela jednou odskočit a neměla jsem možnost u toho stát a sbírat pěnu. Musím říct, že jsem už u toho zůstala a vývar je čistý už během vaření. To druhé cezení je již jen kvůli kuličkám koření a zbytkům cibule.

Doba vaření je určena pro pomalý hrnec.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar z kuřecích skeletů a prsou, pažitkové krupicové nočky a domácí nudle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lGVj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar z kuřecích skeletů a prsou, pažitkové krupicové nočky a domácí nudle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lGVj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-)<3:yes::-K

Veronika.Hrozna: Přesně tak Verunko:yes:;-)

medanek: Ja varim stejne a taky cedim a oplachuji. Manzel na to brbla, ze ma bazanti polevku s vodou, ale basti! :-D:-D:-D Ja si to spatne vylozila, mela jsem dlouhe vedeni.;-) 20 minut od zacatku varu vody s masem.;-)

mika59: Moc děkuji Miládko :-K:-K;-)

Frantiska: Moc, moc děkuji:-K:-K;-)

Veronika.Hrozna:
Verunko, není tam , že se dává maso do vařící vody. Možná jsem to napsala trochu nesrozumitelně, ale je to myšleno, že maso se dá do vody a vaří 20 minut na 95 ° ;-)
Přidáním do vařící vody se maso zatáhne a polévka by byla slabá. A opačně, pokud chceme zachovat co nejlepší chuť masa, napřed zprudka opečeme se všech stran aby tak chuť zůstala v masu. (teď ovšem nemluvím o polévce):-K:-K;-)

medanek: všechny recepty vlozene 7.1 mají nádherné fotografie :)

casino: :-?:-? Nerozumím;-) Vypadá , že jsem mdlého rozumu:-D;-)

casino: :-? Nerozumím, omlouvám se..

Proč maso do vařící vody? Je to lepší ? Může se to i s hovězím? :-? Jinak nádherná polévka, určitě i chutná.

mika59:
Jj..., vypadá to na nějakou novou, nejspíše Tříkrálovou soutěž, že :-8

Krásná polévka :yes::yes:

Tématické fráze:
vývar že skeletu, jak vypadá kuřecí skelet, kuřecí vývar že.skelet

Suroviny:
skelet kuřecí, prsa kuřecí, cibule, mrkev, rajče, bujón gelový, celer, cibulka jarní, pepř celý, koření nové koření, sůl, voda, vejce, krupice dětská, mouka polohrubá, pažitka, prášek do pečiva, sůl, máslo, nudle, petrželka zelená, pepř červený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu