Krevety na česneku a másle
Těšíte se na gurmánské zážitky z dovolené u moře? Se snadným receptem na božské krevety na česneku a másle už čekat nemusíte. Tento chutný a lehký pokrm vás okamžitě přenese do francouzské Provence nebo na pobřeží Itálie. Tak buon appetito!
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 839 kJ / 201 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,63 g |
| Tuky | 2,04 g |
| Vláknina | 1,47 g |
| Cholesterol | 280 mg |
| Sodík | 442 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 4,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevety omyjeme, oloupeme, zbavíme střívka a v mírně osolené vodě je vaříme asi 3 minuty.
Krok 2: Na pánvi necháme rozpustit máslo.
Krok 3: Krevety scedíme. Poté je nasypeme do pánve a necháme do nich máslo vsáknout.
Krok 4: Česnek prolisujeme, nebo utřeme špičkou nože, přidáme ho ke krevetám, a už jen velmi krátce orestujeme. Podle chuti můžeme ještě dosolit.
Krok 5: Podáváme nejlépe s teplým křupavým pečivem a sklenkou bílého vína.
Zveřejněno 13. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety na česneku a másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwK0
Moje poznámka
Krevety na česneku a másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwK0
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 16 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 18 hodinami
Tématické fráze:
krevety recepty,
příprava krevet,
krevety recept,
recepty krevety,
recept na krevety,
příprava mražených krevet,
recepty krevety predvarene loupane,
krevety priprava,
recept krevety,
uprava mrazenych krevet,
jak uvařit krevety,
úprava krevet,
jak připravit mražené krevety,
recept na krevety předvařené,
předvařené krevety,
příprava krevet v kuchyni,
recepty z krevet,
mražené loupané krevety recepty,
mrazene krevety recepty,
mražené krevety recept
Suroviny:
krevety,
česnek,
máslo,
sůl
Komentáře (26)
Chtěl bych upozornit autora příspěvku pod značkou wtf a všechny ty, kteří si myslí, že tyčinky surimi jsou z krabího masa. Je to obecně tradovaný nesmysl. Nikde se z krabiho masa nedělají. Ani ve své domovině ne! Jejich základem je opravdu separované rybí maso!!! Takže, žádná laciná česká verze.
A ty wtf, pokud se chceš podělat do vlastního hnízda, musíš znova. Tohle se Ti fakt nepovedlo...
Krevety se kupují např. v Tesku. A rozhodně nevařit, to blbost, budou rozvařené.
Jirky recept je parádní
jirka:
Simona Kucerova: Bohuzel ma wtf pravdu, kmin a krevety??? no to snad ne