Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pho Ga čili kuřecí Pho

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mojetara mojetara

Náročný

Doba přípravy 245 min Doba přípravy: 245 min

245 min (245 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 117 kJ /
1 462 kcal
Bílkoviny225,78 g
Tuky45,07 g
Vláknina17,90 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 7,17 g
Sůl16,34 g
Sacharidy34,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme vývar. Proprané hřbety dáme do vody, přidáme pokrájenou mrkev a cibuli i se slupkou. Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a zakryjeme. Necháme mírně probublávat alespoň hodinu a půl. Pak scedíme, hřbety a zeleninu vyhodíme. Krok 2: Zázvor nakrájíme na plátky, chilli papričku nadrobno, jarní cibulky překrájíme tak asi na 5 cm dlouhé kousky. Do vývaru přidáme opraná kuřecí horní stehna. Přidáme zázvor, nakrájenou chilli papričku, nakrájenou pálivou zelenou papriku, jarní cibulku a celou skořici. Krok 3: Přidáme sójovou omáčku a přivedeme k varu. Teplotu snížíme, aby voda probulávala mírným varem, zakryjeme a necháme táhnout (mírně vařit) asi hodinu. Občas promícháme. Pak horní stehna vyjmeme z polévky. Vyjmeme i skořici. Krok 4: Mezitím připravíme skleněné nudle. Stačí je tak 2 až 3 minuty povařit, pak propláchneme studenou vodou. Maso ze stehen po mírném vychladnutí obereme a roztrháme, kůži odstraníme. Krok 5: Do vývaru přidáme 2 lžíce rybí omáčky, pak hrášek a mrkev z konzervy, kterou napřed slijeme. Promícháme. Přidáme připravené maso a promícháme. Pak chvilku ještě povaříme na střední teplotě. Poté přidáme rýžové nudle a ještě chvíli prohřejeme. Krok 6: Polévku servírujeme, na chuť i ozdobu ještě přidáme nadrobnou nakrájenou nať jarní cibulky.

Zveřejněno 11. 1. 2020

Poznámka autora mojetara

Existuje mnoho variant polévky pho, podle surovin a koření. Dvě varianty této polévky krok za krokem najdete také na http://www.mojetara.cz/recipe/pho-ostrejsi-jako-br...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pho Ga čili kuřecí Pho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Xq7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pho Ga čili kuřecí Pho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Xq7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Mnoooo,ja souhlasim,ze si kazdy muze varit dle sveho, specialne v Cechach a zvlaste asijske recepty. Ja si upravuju i italskou kuchyn, ale ctit hlavni zasady je povinnost pokud tomu chci rikat stejnym nazvem jako original. A proto bych rad upozornil na zasadni prohresek: konzerva hrasek+mrkev !!!!!!! To je spatne i jako vtip. Naprosta katastrofa a to i v ceske kuchyni, vzdyt kam muzu dat cerestvou surovinu tak ji tam pochopitelne dam. Takze do teto polevky hrasek urcite ne, leda cerstve lusky a pokud musite mit mrkev, tak cerstvou nastrouhat na velke slzy a vkladat az do misky s ryzi, cibulkou atd. Jedina pripustna konzerva,ktera me napada pro asijske recepty jsou bambusove vyhonky(cerstve u nas obtizne sezenem,snad SAPA). Takze tento recept, ve kterem je nekolik dalsich zasadnich chyb je autoruv recept na polevku,ale v zadnem pripade na PHO GA. PS: Jsem si jisty,ze autor tohoto receptu by take netoleroval vietnamcum,pokud svickovou nazvali dusene hovezi na zelenine. A abych jen nekritizoval, navrhujiu autorovi novy nazev, ktery mne napadl: PHOLEVKA.;-)

mojetara: v pohodě, já vás nechci nijak drtit. Já prostě připravuju rýžové nudle do pho na radu vietnamských přátel takto. Přiznám se, že návod na tom obalu ani nečtu, vietnamsky neumím a nálepka s českým návodem mi připadá jen taková aby se neřeklo :-)

Alzbetina Prk.: Joj, mám nudle s návodem vaříme 2 až 3 minuty ve vodě... Takže...

mojetara: Proti vývaru z různých druhů mas bych celkem nic neměla, ale do pho patří koření - badyán, skořice, kardamom a vy používáte jenom skořici. Plechovka hrášku s mrkví, sojová omáčka nebo mrkev do vývaru - to opravdu není pho a to ani s odvoláním na "existuje mnoho variant". Tohle ten výtvor úplně degraduje. Rýžové nudle se nevaří, jen se namáčí ve studené vodě a pak přelijí vroucím vývarem. Prostě toto je vývar s rýžovými nudlemi, ale rozhodně ne pho. Jako proti gustu žádný dišputát, ale byla by škoda, kdyby si někdo myslel, že toto je recept na pho. Byl by asi docela zklamán

aachje: To jako proč? Že by snad uražená pýcha někoho, kdo do pho míchá drůbeží i hovězí a vepřové a já to beru jako možnost, byť si to podle takového receptu prostě neuvařím? Hovězí pho si připravím z morkových kostí a kližky, horký vývar pak přes svíčkovou, ale co bych to psal znalkyni, která se vyzná. Ostatně si přečtěte komentáře ke svému receptu na pho. Já se lidem s jinými recepty a variantami nevysmívám, vařte si podle sebe, já budu podle sebe (podle vašich receptů asi nebudu).

to je spatny vtip toto?

Tématické fráze:
pho ga recept, kureci pho, pho recept, kureci na cili, pho ga čili kuřecí pho

Suroviny:
hřbet kuřecí, kuřecí stehenní řízky, mrkev, cibulka jarní, zázvor, chilli paprika čerstvá, zelená pálivá paprika, cibule, omáčka sojová, omáčka rybí, skořice celá, hrášek sterilovaný, nudle rýžové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu