Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrové kuličky trochu jinak - zdravá bonboniéra

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 60 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 491 kJ /
1 073 kcal
Bílkoviny70,52 g
Tuky72,90 g
Vláknina1,60 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 3,61 g
Sůl9,00 g
Sacharidy32,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve na suché pánvi opražíme kokos dozlatova a necháme vychladnout. Do 3 misek dáme vždy 1 sýr Palouček a 1 kostku smetanového taveného sýru. Krok 2: Do jedné přidáme nastrouhaný eidam, do druhé nastrouhaný čedar a do třetí nastrouhanou Nivu. V každé misce lžící nebo malou vařečkou uděláme sýrovou hmotu, ze které vytvoříme postupně po dvaceti kuličkách. Na mletí používám mlýnek na sýr, pokud nemáte, nastrouhejte sýr na jemném struhadle. Na čistém mlýnku na sýr nastrouhám i oříšky (nebo nastrouhat na jemném struhadle). Krok 3: Kuličky s eidamem obalujeme v kokosu, vkládáme do papírových košíčků, tenkým pramínkem pokapeme medem a ozdobíme chilli vlasy nebo chilli vločkami.
Kuličky s čedarem obalujeme v paprice, dáváme do košíčků a zdobíme petrželkou.
Kuličky s Nivou obalíme ve strouhaných lískových oříšcích, dáváme také do košíčků a zdobíme půlkami oříšků.

Zveřejněno 17. 2. 2020

Poznámka autorky Marie Svarcova

Kuličky můžeme pouze obalit a nezdobit a dát přímo na tácek.

Ze zdobených jsem udělala pro kamarádku k narozeninám "zdravou bonboniéru".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W4rv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W4rv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

zdenka.s: :-K:-K:-K

Marie Svarcova : děkuji moc za odpověď :-K
Já našla mlýnky podobné těm na mletí masa a to jsem nechtěla,moc se mi líbí ten Váš a jdu se podívat na ty firmy co jste mi doporučila.Vůbec jsem netušila,že něco takového na sýr existuje :-)
Hezký večer :-)

zdenka.s: mlýnek na sýr je od Tupperware ale podobný má i Tescoma, je skvělý, nastrouhá i plátkový sýe a ani z nivy není hrouda ale je krásně nastrouhaná, také oříšky všech druhů nebo čokoládu i sušené houby lze krásně nastrouhat. Je sice z umělé hmoty ale kvalitní používám ho už asi 7-8 let. Nápady - něco někde vidím nebo slyším , něco vymyslím nebo aspoň přizpůsobím svým možnostem atd. Kuličky jsem vymyslela ale chilli nitě jsem viděla na receptu Království chuti. Ta bonboni=ra v průhledné krabici měla velký úspěch ale kuličky chutnaly i jen podávané na tácku. :-)Děkuji za komentíř a přeji hezký večer :-K

MamlajdaD: :-) moc dšěkuji , krásný večer :-K:-K:-K:-K

Nádherné kuličky a jistě moc dobré :yes: udělám na oslavu.Kam chodíte na ty skvělé nápady ,prosím?
Uchvátil mě ten mlýnek na sýr,jdu pátrat kde je k mání :-D

Marie Svarcová: Super, a máme to tady, to bude na oslavy dobrota. Mám ve svých receptech také nějaké sýrové kuličky, ale teď je to tady naservírované i s obrázkem, a asi to bude dělat víc lidí, hodně lidí, :-D to je recept 3 v 1, moc prima! ;-)<3:yes: Zdravím! :-K:-K

Tématické fráze:
sýrové kuličky, spenatove rolady, špenátové kuličky, recepty špenátová roláda recept, sýrové nitě zdraví

Suroviny:
sýr, sýr tavený smetanový, sýr eidam, sýr chedar, sýr niva, kokos strouhaný, ořechy lískové mleté, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, med, petrželka, chilli, ořechy lískové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu