Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 823 kJ / 436 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,08 g |
| Tuky | 23,26 g |
| Vláknina | 14,82 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 110 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 41,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí stehno vykostíme, zbavíme kůže a maso nakrájíme na plátky. Z kosti a kůže si uděláme vývar, který použijeme do omáčky.
Krok 2: Na olivovém oleji orestujeme cibule nakrájené na proužky, přidáme prosolené krůtí maso a dost orestujeme z obou stran.
Krok 3: Přidáme červenou papriku, promícháme a hned zalijeme vývarem, aby nám nezhořkla a dusíme.
Krok 4: Až se maso podusí a začne měknout přidáme nakrájená rajčata na plátky a papriku na proužky a necháme dodusit do měkka.
Krok 5: Nakonec promícháme v zakysané smetaně mouku, podle hustoty omáčky jak kdo rád, vlijeme do hrnce, mícháme a necháme převařit, ještě dosolíme dle chuti.
Zveřejněno 28. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí paprikáš se zakysankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vgl8
Moje poznámka
Krůtí paprikáš se zakysankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vgl8
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 46 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
paprikáš,
paprikas z krutich stehen,
kruti stehna na paprice,
krůtí stehno na paprice,
krutí stehna na smetaně,
kruti na paprice,
krůtí stehno na smetaně,
kruti stehna na paprice recept,
slepice na paprice- babicovy dobroty,
slepice recept,
krůtí perkelt se zakysanou smetanou,
krůtí maso recepty,
krůtí stehna se zakysanou smetanou,
segedínský guláš z krůtího masa,
krůtí paštika,
paprikas z krutiho masa,
krutí stehenní recept,
krůtí stehno na na paprice,
recept krůtí stehna na paprice,
kruti paprika
Suroviny:
stehno krůtí,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
smetana zakysaná,
olej olivový,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (14)
Janko, děkuji, že jsi to tak promptně vyzkoušela, ale myslím, že litovat nebudeš. My to máme ještě dneska a už se na to třeseme.