Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí paprikáš se zakysankou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 823 kJ /
436 kcal
Bílkoviny11,08 g
Tuky23,26 g
Vláknina14,82 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy41,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí stehno vykostíme, zbavíme kůže a maso nakrájíme na plátky. Z kosti a kůže si uděláme vývar, který použijeme do omáčky. Krok 2: Na olivovém oleji orestujeme cibule nakrájené na proužky, přidáme prosolené krůtí maso a dost orestujeme z obou stran. Krok 3: Přidáme červenou papriku, promícháme a hned zalijeme vývarem, aby nám nezhořkla a dusíme. Krok 4: Až se maso podusí a začne měknout přidáme nakrájená rajčata na plátky a papriku na proužky a necháme dodusit do měkka. Krok 5: Nakonec promícháme v zakysané smetaně mouku, podle hustoty omáčky jak kdo rád, vlijeme do hrnce, mícháme a necháme převařit, ještě dosolíme dle chuti.

Zveřejněno 28. 3. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Krůtí paprikáš má velmi výraznou a dobrou chuť, proto ho budu dělat častěji. Kdo by chtěl omáčku ostřejší může sladkou papriku nahradit z části ostrou paprikou, nebo chilli papričkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí paprikáš se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgl8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí paprikáš se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgl8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Ivana79:Ivanko, díky, že jsi vyzkoušela a že recept nezklamal, já vím, že to není cosi převratného, ale je dobrý, S haluškama by mi moc chutnal, ty já ráda a fotka bezvadná;-):-)

Bibi,je to skôr taká klasika ale mooooc dobrá :-*:-)):yes: Pridávam fotku,urobila som k tomu halušky ;-)

Tak za obídek jsem zaplatila vlastní krví. Nůž se smekl a paleček setnutý pod kůží, krve jak z ... ale hamáníčko bylo :yes::yes:

monika17:Moni, nevím, jaké jsem měla na té fotce, ale běžně jak to dělávám, mám větší, ovšem kolik váží, to fakt nevím. Já bych tam už žádnou zeleninu nedávala, jen ty rajčata a když, tak 1 papriku.

Můžu se zeptat, jak zhruba velký jsi měla to stehno, já mám 900g a chystám se udělat, tak bych chtěla vědět, kolik jsi ho měla ty abych případně přidala zeleniny. Dík:-K

Marti, velmi správně jsi to poznala a to teda hádej, od koho jsem to tady obkoukala???;-) Ta dotyčná (ty) mě inspirovala, až bude teploučko, bude to zátiší lepší.:yes::-))

Bibi, paprikáš vypadá dobře :-p a koukám, že taky běháš za světlem ven ;-):-))

Hani,prakticky to jde z každého kusu jakékoliv drůbeže. Já dělala ze stehna, protože jsou u nás nejoblíbenější a potřebovala bych vyšlechtit kuře "stonožku", ale to je marný:-D:-))

Janko, děkuji, že jsi to tak promptně vyzkoušela, ale myslím, že litovat nebudeš. My to máme ještě dneska a už se na to třeseme.:-p;-)

HankoPu, asi to jde udělat, protože už to "mastím" z kuřecích stehen a vypadá to dobře a voní :-p Já jsem dala 4 stehna celá (nikomu to neříkejte:-!), nechtělo se mě "kostit", ale protože je to pro dospělé , tak ať si oberou sami, už jen zahustím a je to :yes::-p Posílám boďu:-!

Bibi, tohle bych ráda vyzkoušela... snad by to mohlo jít i z kuřecích stehen, ne:-?

Bibi, to určitě vyzkouším, omáčky máme moc rádi a ta krůtí stehna mají tady v takovém obchodě, kde se prodává salám velikánský výběr, jmenuje se Supergong, je tam i maso a právě ta krůtí stehna za dobrou cenu. Koupím a udělám, jen co bude tady po tom blázinci!:-)):-)):yes: Letí ti plusík!

Tak toto máme také moc rádi a manžel právě "doostřuje" :-D:-D:-p:yes:

Tématické fráze:
paprikáš, paprikas z krutich stehen, kruti stehna na paprice, krůtí stehno na paprice, krutí stehna na smetaně, kruti na paprice, krůtí stehno na smetaně, kruti stehna na paprice recept, slepice na paprice- babicovy dobroty, slepice recept, krůtí perkelt se zakysanou smetanou, krůtí maso recepty, krůtí stehna se zakysanou smetanou, segedínský guláš z krůtího masa, krůtí paštika, paprikas z krutiho masa, krutí stehenní recept, krůtí stehno na na paprice, recept krůtí stehna na paprice, kruti paprika

Suroviny:
stehno krůtí, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, paprika sušená sladká, kost, smetana zakysaná, olej olivový, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu