Suroviny
Porce: podle použití
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 94 kJ / 22 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 1,43 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,50 g |
Postup přípravy
Připravíme koření na uzení, cca 25 g v poměru 1:1 koriandr a celý černý pepř. Podrtíme v hmoždíři nejprve najemno koriandr a pepř nahrubo, neboť jemný by byl moc ostrý. Odležené maso obalíme ze všech stran v koření, přimáčkneme a přebytečné setřeseme. Pokud máme udírnu, tak je vyhráno. Maso se udí při 60-70 °C celkem 3 hodiny.
V paneláku se dá vyudit maso v troubě nebo na velké hluboké pánvi nejlépe nerez (NE teflon).
Do pekáče nasypeme štěpky z buku nebo dubu (dají se koupit), cca 2 hrsti a polijeme vodou 200-250 ml, necháme vodu vsáknout pak vložíme kovový rošt a na něj rozložíme maso. Pekáč s masem důkladně obalíme alobalem alespoň ve dvou vrstvách a vložíme do předehřáté trouby maximum 100 °C, pak teplotu snížíme. V troubě stačí udit maso 1 hodinu i tak málo kouře udělá divy a zaručí výslednou chuť.
Uzení v pánvi: Na pánev dáme 1 hrst štěpky, polijeme vodou a necháme vsáknout. Nad štěpku dáme dírkovaný pařák na knedlíky a na ten položíme maso Zakryjeme poklicí a dáme na plotýnku sporáku. Když se pomalu začne tvořit kouř, vložíme pod poklici ještě alobal na utěsnění a stáhneme teplotu na nejnižší stupeň. Takto udíme 45-60 minut, kouř nebyl nikde cítit. Krok 3: Nastává poslední fáze - vaření masa v páře.
Použijeme velký hrnec, doprostřed dáme malou plechovku nebo kastrůlek s vodou, kolem nalijeme horkou vodu, asi cm pod vršek na to umístíme pařák (aby mohlo být pod ním víc vody) s masem zakryjeme a utěsníme poklicí. Přivedeme k varu, stáhneme na minimum a vaříme v páře 2 hodiny. HOTOVO :-):-):-)B-) Krok 4: Není to vůbec složité, jak se zdá a věřte, že ta lahůdka za to opravdu stojí.
Nejlepší je ještě teplé, ale chutná i studené. Používáme nejvíc k plnění baget nebo jiného pečiva , potřeného kvalitní majonézou a obložené nakládanými okurčičkami .
Zveřejněno 25. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pastrami dělané v paneláku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q9J5
Moje poznámka
Pastrami dělané v paneláku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q9J5
Nejnovější recepty
Kůzlečí roláda s nádivkou
Přidáno před 1 hodinou
Topinky se zajíčky
Přidáno před 3 hodinami
Velikonoční lívance
Přidáno před 4 hodinami
Kinder mléčný řez
Přidáno před 4 hodinami
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 19 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na medu
Lubos74 před 2 hodinami
Domácí nudle
Lubos74 před 2 hodinami
Dva beránci...
Santa Suzana21 před 2 hodinami
Čokoládová zmrzlina
Krys0760 před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 10 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 15 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 16 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 16 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 17 hodinami
Tématické fráze:
pastrami recept,
pastrami bez uzeni,
precept na pastrami
Suroviny:
maso,
voda,
praganda,
sůl,
semínka hořčičná,
vločky,
koření nové koření,
zázvor mletý,
bobkový list,
koření hřebíček,
Komentáře (6)