Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechovka - likér

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

leosek leosek

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + 2 týdny louhování

30 min (30 min příprava, + 2 týdny louhování)

Ořechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice potřebuje několik týdnů aby se pořádně uležel, ale výsledek stojí za to.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 096 kJ /
3 847 kcal
Bílkoviny0,96 g
Tuky0,63 g
Vláknina2,57 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy258,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelené ořechy nakrájíme na měsíčky a vložíme do čtyřlitrové sklenice. Krok 2: Přidáme nové koření, hřebíček, zázvor, fenykl, anýz, citron, skořici, vanilku, pomerančovou kůru a zalijeme alkoholem. Krok 3: Necháme 14 dní za oknem na slunci. Krok 4: Po 14 dnech rozvaříme cukr s vodou. Ořechovku osladíme a přecedíme přes čisté plátýnko. Krok 5: Necháme týden odpočinout a pak můžeme konzumovat.

TIP: Recepty na přípravu vánočních likérů

Zveřejněno 14. 6. 2011

Poznámka autora leosek

Ořechy sklízíme v druhé polovině června kdy mají nevyvinutou skořápku a mléčné jádro. Z tohoto množství máme 1,5 litru likéru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechovka - likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7Ep

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechovka - likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7Ep

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

PaCaOl: OK díky.Mám naloženou ještě jednu z jiného receptu.Tak snad bude barevně lepší. :-D

trpaslik500: Nechávám stát minimálně 3-4 týdny, roztok je tmavě hnědý, ořechy tmavnou po rozkrojení, takže je to v pořádku. Tenhle recept se mi zdá až příliš "překořeněný" já dávám jen tyčinku skořice, pak je to OŘECHOVKA :o)

Dobrý den,mám dotaz.Je možný abych měl ten likér takový nazelenalí ?Neudělal jsem někde chybu,dá se to pít ??Díky za odpovědi.

Děkuji za vyčerpávající odpověď.

1jajaja1: Autor receptu vám pravděpodobně neodpoví, už asi 5 roku nevložil žádný recept, takže to vypadá , že na Topreceptech skončil. Badyán tam opravdu na fotu je, nakonec i chuťově korespodnuje s ostatním kořením, tak nic nezkazíte, když ho použijete. Autor to asi jen opomenul do receptu připsat. Nebo místo klasického názvu badyán použil lidový název anýz (badyánu se někdy říká hvězdicový anýz nebo také čínský anýz - viz wikipedie). Pravý anýz je chuťově velmi podobný, ale je to zcela jiná rostlina a jinak vypadající koření. Snad jsem vám alespoň trochu pomohla. ;-):-D

Na obrázku vidím badyán, ale v receptu ho nevidím? Patří tam také?

Věra Vacková 24. 6. 2014 18:37
Právě jdu do toho,asi nejvíc je na to zvědavá moje druhá polovička.

Mám ořechy naložené 2 roky, jsou ještě použitelné? Děkuji!vevvla@seznam.cz

Já už mám 14 dní hotovo a je špica

leosek: je normální zese ta vodka od tech orechu zbarvuje ???????????????

mám právě naloženo;-) teď ještě počkat těch 14 dní:-//:-D:-D
jsem zvědavá:-8 pak dám vědět;-)

Vanilka - lusk i zdření,pomeranč - sušená kůra nebo čerstvá to je jedno.

Jana Remkova:Jani díky;-):-K:yes:

Simona Kucerova: Simi, našla bys ji jinde. Mám dojem, že kdybys zadala recepty.cz, je tam ořechovka. Trochu si to pamatuji kvůli té slivovici;-)

vanilkou se myslí lusk..bez dřeně:-?
a pomerančovou kůru sušenou,kandovanou..nebo jakou:-?:-?
jinak to vypadá dost slibně..ořeší se už začíná zelenat;-):-D:yes:

Jestli je to ta ořechovka co dělala moje babička,tak bych byla šťástná:-8dělávala jí moc dobrou,ale bohužel recept si vzala sebou na onen svět a já již zkoušela různé ořechovky,ale zatím to nebylo ono.;-)Určitě vyzkouším;-):yes:

Tématické fráze:
ořechovka recept, domácí ořechovka top recepty, ořechovka ze slivovice, orechovka, domaci ořechovka recept, recept na ořechovku, domácí ořechový likér, ořechový likér z rumu, domaci orechovka, nejlepší ořechovka, ořechovka z rumu, nejlepší recept na ořechovku, nejlepší ořechovka recept, domácí likéry ořechovka, ořechovka ze slivovice recept, ořechový likér-recept, domaci orechovka z rumu, recept ořechovka, jak se dělá ořechovka, ořechovy domací liker

Suroviny:
slivovice, ořechy zelené, koření nové koření, koření hřebíček, zázvor sušený, fenykl, anýz, citron, skořice, lusk vanilkový, pomeranče, cukr, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu