Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboračka č. 3

Hodnocení receptu je 5,0 (60×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iljusa Iljusa

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Teplá bramboračka vonící po česneku, zelenině a čerstvých houbách přijde vždy k chuti. Vydatná polévka zasytí nejen při pochmurných dnech a zároveň bude skvělým pomocníkem v boji proti nachlazení.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 162 kJ /
278 kcal
Bílkoviny7,93 g
Tuky1,02 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy55,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a pokrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Celer a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a pokrájíme (v případě sušených předem namočíme). Krok 3: V hrnci na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli, přidáme asi 3 lžíce hladké mouky a upražíme jíšku. Krok 4: Poté přidáme do jíšky jen tak lehce zpěnit česnek a zalijeme vývarem nebo vodou. Za stálého míchání necháme zavařit. Krok 5: Pak přidáme brambory, zeleninu, houby, sůl, pepř, kmín a vaříme do změknutí brambor. Krok 6: Poté dochutíme bylinkami, majoránkou a Maggi.

TIP: Abeceda polévek

Zveřejněno 23. 7. 2009

Poznámka autorky Iljusa

Česnek a jíšku dávám hned na začátku, polévka je lépe stravitelná a pro lidí se špatným trávením (česnek) je méně nebezpečná. Častokrát vynechám jíšku a přidám do polévky několik trojúhelníčků sýra.

Množství zeleniny je pouze orientační - každý se řídí dle toho, jak hustou polévku má rád - toto je množství na cca 3 litry polévky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka č. 3

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQwr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka č. 3

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQwr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Dnes k obědu. Výborná,děkuji.Dělala jsem ze sušených hub.:-K

Výborná

:-)<3:yes::yes: přesně takovou vařím také, je skvělá :-K

Skvělé!

Recept na tuto polévku jsem dnes vyzkoušela, použila jsem zbytek včerejších hříbků - babek a výsledek je opravdu velmi dobrý, vlastně vynikající. Moc dobré! <3

Děkuji. I takový sváteční kuchař jako jsem já, uvařil bramboračku jako od maminky. Ještě jednou díky za recept.

Dnes.byla k obědu, použila jsem uzeny vývar :-K:-K:-K

Nooo řeknu Vám, že jsem ráda že jsem použila vás recept :-*:-* opravdu VYNIKAJÍCÍ <3:-8
Dnes jsem uvařila a lituji že jsem to neudělala ve větším hrnci :-D:-D dcera ( 2 roky ) ta už snědla dvě misky :-D
Takže odedneška vařím jen tuhle POLÉVKU !:-*

Děkuji moc za Váš recept :-K

Merylas: Ach ta soutěž! Byla by fajn, kdyby se do ní někteří nehnali bezhlavě a soutěžili fér!':-//

Merylas: Ďakujem za upozornenie.:-K

Handika: Tvé dvě fotografie neodpovídají receptu. Polévka má být zahuštěna jíškou a Ty to máš hovězí vývar s masem a zeleninou. Úplně něco jiného.:-//

Super recept. S přítelem jsme se hádali o poslední porci :-8

Vynikající :-p

Dělám podobnou,akorát všechnu zeleninu plus nakrájený párek dávám hned smažit na jíšku a pak teprve zalévám vodou,nakrájené brambory a bylinky.:-p

Uděluji bod,výborná a opisuji :-) ,muž si dal nášup :-) a chválil mi jí :-) :-p:yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
bramboračka, bramboračka z čerstvých hub, bramboračka s čerstvými houbami, bramboračka babica, poctivá bramboracka, bramboračka bez zeleniny, poctivá babiččina bramboračka, bramboračka s houbami, babica bramboracka, vynikajici bramboracka, bramborová polévka s čerstvými houbami, bramboracka z mrazenych hub, bramboračka s mraženými houbami, bramboračka z mražené zeleniny, bramboračka č.3, bramboračka s mražený houbama, bramboračka recept, bramboračka s houbami recept, bramboračka z čerstvých hub recept, bramborová polévka babica

Suroviny:
olej, cibule, česnek, brambory, celer, petržel, mrkev, houby, kmín celý, sůl, pepř mletý, majoránka, mouka hladká, vývar zeleninový, bylinky, maggi

Přidat fotografie receptu