Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rohlíky jako z pekárny

Hodnocení receptu je 4,9 (89×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

indulina28 indulina28

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

70 min (55 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Suroviny pro 13 kusů

13kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 008 kJ /
2 392 kcal
Bílkoviny68,10 g
Tuky66,86 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 412 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy371,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku dáme do mísy, ke kraji vsypeme sůl. Do mouky uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu s cukrem a droždím. Krok 2: Necháme chvilku vzejít kvásek, přidáme měkké máslo a zaděláme těsto. Dáme ho na teplé místo kynout asi na hodinu. Krok 3: Po vykynutí dáme těsto na vál a rozkrojíme na 10-14 stejných kousků. Z každého vyválíme "slzu" nebo trojúhelník a srolujeme je směrem od nejširší části ke špičce. Tím vznikne rohlík. Krok 4: Všechny rohlíky uložíme na plech s pečicím papírem cípem dolů a necháme 20-30 minut nakynout. Pak potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a posypeme mákem. Krok 5: Pečeme asi 12-17 minut na 220 °C.

Zveřejněno 27. 5. 2011

Poznámka autorky indulina28

Jsou výborné, recept mam od známé a peču je každý druhý den. Jinak je to dobré těsto i na pizza rohlíky - ukázkové foto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rohlíky jako z pekárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8Yj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rohlíky jako z pekárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8Yj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (123)

Výborné domácí rohlíky ❤️❤️

kveta.m422: můžu se zeptat, kolik droždí jste dala:-?

Recept se mi neosvědčil, při použití sušeného droždí v odpovídajícím poměru těsto nenakynulo. Našla jsem jiný recept, dala celý sáček droždí a nahradila vodu mlékem a pak už super

Zdravím, podivuji se nad tím že všichni jsou tak spokojení. Za mě moc spokojenost není. Těsto příjemné a dle pokynů sedí perfektně ale vychází z něj spíše buchta ve tvaru rohlíků (zřejmě díky máslu). Doma sníme cokoliv, i za předpokladu že po upečení i další den jsou tuhé... ale za TopRecept bych jej nepovažovala 😐

Nepotírala jsem je mlékem s vajíčkem, ale jen vodou, ale s výsledkem jsem spokojena 😊

Je potřeba dát méně soli, ale jinak super.

Výborné rohlíky, peču je teď téměř každý den.

Díky za recept, opravdu dobrý. Snedli sme je všechny hned ten den co se upekli.😍

Skvelé, robím to už po tretí krát. Perfektné cesto.<3

Perfektní těsto, rohlíky, konečně jsem narazila na recept, který mohu dělat denně a rohlíky se s kupovanými nedají srovnávat. Jděte do toho! fakt výborný recept!

Děkuji za recept dneska se fakt povedlo :yes:

Dnes vyzkoušeno jen sem dala 300ml vody jak tady psali a 1,5 lžičky soli a příště ještě méně soli, použila sušené droždí a vynechala jsem vejce (někde jsem četla že s vejcem nebo mlékem nemusí byt pečivo lehké a nadýchané že to jsou těžké suroviny ) a jinak jeden jsem vyzkoušela ještě teplý a super uvidíme zda vydrží do zítřka a budou stále dobré děkuji moc ;-)

Výborné rohlíky. Jen jsem na doporučení dala pouze 1 lžičku soli a přidala 300ml vody....a vše v pohodě.

Super , rychlé a chutné ???? šíleně měkké

Mnamka

Tak jsem se dle tohoto receptu vrhnul na domácí rohlíky a povedly se ???????? Mouku doporučuji prosít a promíchat s jednou lžičkou soli. Té vody jsem použil 300 ml a bylo to akorát. S těstem se po hodině a půl kynutí pěkně pracovalo. Byl jsem spokojený. ;-)

Opravte prosím vodu (200 ml je málo) a sůl (2 lžičky jsou moc).

Výborný recept a nedělám naposledy,přidala jsem trošku víc vody a super <3:-K

Vyzkoušeno, s těstem se pracuje dobře:yes:, po vychladnutí jsou super<3, druhý den už jsou ale tuhé;-)

Recept úžasný. :-) S těstem se moc dobře pracuje,nelepí se,není potřeba podsypávat.Jen jsem místo 10g droždí dala půl kostky cca 20g.Rohlíky výborné. :yes: Přidávám fotky.:-K

Výborný recept. :-K Děkuji

Včera večer jsem je upekla, dala jsem tedy víc vody než je psáno v receptu, ale jsou vynikající. Bylo jich 10,už jsou po snídani jen tři <3. Takže večer můžu péct znovu :-D. Za mě super :yes:

Nejsem žádná pekařka, nikdy mi nic nevykynulo:-)
Karanténa a nový robot mě ale naučil. Tenhle recept milé dámy je úžasný. Poprvé jsem dělala rohlíky, a sůl naopak trochu přidala a přesolila si je sama. Těsto jsem nechala dlouho a důkladně míchat a absolutně se nelepilo, není třeba poprašovat vál, a rohlíky byly i druhý den dokonalý.
Dneska dělám se synem housky ze stejného těsta a opět příprava naprosto v pořádku. Za mě tedy 1*:yes:

Těsto podle receptu je tuhé, špatně se s ním pracuje, musela jsem přidat vodu. Přidala:no: jsem i trochu víc droždí. Těsto nakonec vykynulo pěkně, ale rohlíky jsou přesolené. Za mě tento recept ???????????? Nedoporučuji a určitě znovu zkoušet nebudu.

Recept je dobrý,ale já si ho malinko poopravila,misto 200ml vody jsem dala 300ml a kvasnic 20 dkg a mouku prosila.Nakonec nechala ještě vykynout na plechu a pak potřela rozšlehaným vejcem.Pekla jsem nejdřive na 210 st-a pak na 190st.Trouba na funkci připrava pizzy/horkovzdušná+spodek/.Vyšly luxusně měkoučké.????

Mně se povedly, nejsou vůbec hutné ani přesolené, pekla jsem je včera a i dnes jsou měkké :-) Do receptu jsem nemusela přidávat vůbec nic, nedovedu si představit přidat tolik vody, co tu někteří píšou, těsto jsem měla opravdu akorát. 10g droždí je akorát, pokud nechcete, aby bylo v rohlíkách cítit. :yes: Fotku přidávám.:-)

Dala jsem žitnou celozrnnou a pšeničnou chlebovou mouku a vody podle receptu, takže mi moc nevykynuly a tak jsem udělala bagetky. Jinak jsou moc dobré, syn mi je bral z mřížky ještě teplé :-K:yes:

Přesolené, hutné prostě humus... :-((a:-//:no:

Souhlasím, že byl lepší výsledek, pokud jsem dala více vody (něco přes 3 dcl) - těsto šlo lépe vypracovat a rohlíky byly nadýchané a vydržely déle měkké. Když jsem se přesně držela receptu, tak byly druhý den takové hutné dusivky, ale s tou vodou navíc byly super i další den. Déle než do následujícího rána nikdy nevydržely :-)

JanaDorazinova: Jsem asi spatne pochopila, myslela jsem, ze je rec o mnozstvi tekutiny v teste ;-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
tn.cz domácí, domaci rohliky, domaci rohliky a housky, rohliky recept, tn cz hruška pivní rohlík, domaci rohlik, domácí rohlíky recept, recept na domácí rohlíky, recept na rohliky, recept na nejlepší domácí rohlíky, rohliky, cibulový rohlík, domácí nadychane rohliky, recept na domácí rohlík, domací rohlícky, recept rohlíky, domácí nadychane rohliky video, tn.cz recept na pivní rohlíky, rohlík recept, tn.cz levné recepty domácí rohlíky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, voda, cukr, sůl, droždí čerstvé, vejce, mléko, mák

Přidat fotografie receptu