Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní ragú s noky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kacuda

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 028 kJ /
485 kcal
Bílkoviny53,49 g
Tuky11,75 g
Vláknina11,07 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 219 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy22,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní maso očistíme, odřežeme sádlo a přebytečný tuk i s kůží. Sádlo a kůži nakrájíme na kousky a vyškvaříme z něho sádlo. Maso nakrájíme na malé tenké pásky. Krok 2: Očištěný celer, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Krok 3: Zeleninu orestujeme na troše kachního sádla na slabém ohni alespoň 10 minut. Krok 4: Poté přidáme nakrájené kachní maso a bobkový list. Restujeme, dokud maso nezmění barvu, potom podlijeme červeným vínem a přidáme nasekaná rajčata a protlak. Krok 5: Kachní ragú dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a čerstvě nasekanými bylinkami (libeček). Ragú povaříme, aby se všechny ingredience spojily. Krok 6: Hotové ragú posypeme sýrem.

Zveřejněno 21. 5. 2020

Poznámka autorky Kacuda

Jako přílohu můžeme dát noky, bramborovou kaši a nebo těstoviny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní ragú s noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwmD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní ragú s noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwmD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Kacuda: Osypaný ne, ale možná v rauši ano, tuhle poznámku píši spíš z legrace, nevztahujte si ji přímo na sebe. :-O;-) Alespoň podle článku od Simony Procházkové:
https://www.vitalia.cz/clanky/muskatovy-orisek-i-k...
Cituji z jejího článku:
Muškátový oříšek i květ: ve větších dávkách je mírně jedovatý
Muškátový oříšek rozpouští hleny, podporuje trávení a pomáhá zahnat chmury. Při vnitřním užívání se však užívá po špetkách. V něm obsažené látky jsou v organismu přeměňovány na substance obsahující mescalin a amfetamin a mohou navodit stavy opojení a hlubokého dlouhotrvajícího spánku.
Autorka léčivé účinky v článku i rozepisuje.
MajaV:
Nelenila jsem a šla si zvážit, kolik váží 1 muškátový oříšek. Ten největší měl 5,3 g ten nejmenší měl 4,2 g. Těch oříšků by se tedy muselo nastrouhaných sníst více než pět kusů. No nevím, který žaludek by to snesl. ;-) :-D

MajaV: Tak to jsem nevěděla, ale zatím žijeme a nikdo není zatím osypaný. ;-)

a ve velmi vysokem mnozstvi se pouzival na vyvolaní potratu

S muškátovým oříškem velmi opatrně, někdy i na minimální množství bývají prudké alergické reakce.

Kacuda: Pokud do surovin napíšete 1 muškátový strouhaný oříšek, tak se toho někdo neznalý, viz. další komentář může držet. Zde je opatrnost na místě, což jistě chápete.

Muškátový oříšek se používá na špičku nože. V tomhle množství už bych se bála jeho jedovatých účinků. (Pro zajímavost 25 gramů muškátového oříšku je smrtelná dávka.)

yanull: Když jsem dala půlku, tak to nebylo ono. Však může každý dát kolik chce. Neříkám, že všichni tam musí dát celej. ;-)

Muškátový oříšek je hodně výrazný, opravdu tam přijde celý?

Suroviny:
maso kachní, mrkev, celer, celer řapíkatý, cibule červená, česnek, sádlo kachní, víno červené, rajče, protlak rajčatový, bobkový list, libeček, ořech muškátový, sůl, pepř mletý, sýr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu