Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 391 kJ / 333 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 0,28 g |
Vláknina | 3,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 44,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře stáhneme z kůže, oddělená stehna a prsa překrojíme na půl, tím získáme 8 kousků. Zbytek s kůží schováme na pozdější použití, třeba do vývaru.
Papriku očistíme, pokrájíme na hranolky, jarní cibulku i s natí na kolečka a česnek utřeme. Krok 2: Do pomalého hrnce dáme krájená rajčata, portské víno, tymián, sůl, pepř, bílou část jarní cibulky, cukr, sójovou omáčku, kečup, česnek, vše promícháme a přidáme kousky kuřete. Ještě jednou promícháme. Krok 3: Nastavíme hrnec na LOW 6 hodin.
Po 6 hodinách přidáme scezené žampiony, papriku a rozmíchaný škrob s trochou vody.
Necháme ještě 1 hodinu pomalit. Krok 4: Hotové ochutnáme, je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme zdobené zelenou částí jarní cibulky a trochou čerstvého tymiánu.
Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše, nebo i těstoviny. Já volila tarhoňu.
Papriku očistíme, pokrájíme na hranolky, jarní cibulku i s natí na kolečka a česnek utřeme. Krok 2: Do pomalého hrnce dáme krájená rajčata, portské víno, tymián, sůl, pepř, bílou část jarní cibulky, cukr, sójovou omáčku, kečup, česnek, vše promícháme a přidáme kousky kuřete. Ještě jednou promícháme. Krok 3: Nastavíme hrnec na LOW 6 hodin.
Po 6 hodinách přidáme scezené žampiony, papriku a rozmíchaný škrob s trochou vody.
Necháme ještě 1 hodinu pomalit. Krok 4: Hotové ochutnáme, je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme zdobené zelenou částí jarní cibulky a trochou čerstvého tymiánu.
Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše, nebo i těstoviny. Já volila tarhoňu.
Zveřejněno 31. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na žampionech s portským vínem a s čerstvým tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vG7L
Moje poznámka
Kuře na žampionech s portským vínem a s čerstvým tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vG7L
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 3 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 5 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 5 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 11 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 31 minutami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 1 hodinou
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 1 hodinou
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 2 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 2 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 3 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 3 hodinami
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 3 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 4 hodinami
Suroviny:
kuře,
žampióny,
rajče,
víno portské,
kečup sladký,
cukr třtinový,
omáčka sojová,
česnek,
tymián čerstvý,
paprika,
cibulka jarní,
sůl,
pepř,
škrob kukuřičný
Komentáře (4)