Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvový dort podle Eduarda

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lukee lukee

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 16

16

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 786 kJ /
4 968 kcal
Bílkoviny72,77 g
Tuky375,87 g
Vláknina12,35 g
Cholesterol 1,45 g
Sodík 1,00 g
Sůl2,72 g
Sacharidy317,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce, cukr a olej vyšleháme do světlé pěny. Krok 2: Do vyšlehané pěny jemně vmícháme skořici, mouku, prášek do pečiva a vlašské ořechy.
Jako poslední zamícháme nastrouhanou mrkev. Krok 3: Těsto vylijeme do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 40-50 min. Zkoušíme špejlí, zda je těsto upečené. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Vychladlý korpus rozřízneme uprostřed, spodní část korpusu navrchu promažeme marmeládou podle chuti. Krok 5: Vyšleháme smetanu do polotuha, přidáme mascarpone, 1-2 lžíce moučkového cukru a došleháme do tuha. Vyšlehanou směs natřeme na marmeládu. Část ponecháme navrch dortu. Krok 6: Přiklopíme druhou polovinou korpusu a povrch namažeme zbytkem šlehačkové směsi. Krok 7: Rozpustíme čokoládu. Čokoládou polijeme celý dort a rozprostřeme do krajů. Krok 8: Necháme v chladu proležet do druhého dne a poté servírujeme.
Když se do toho pustíte hned, nic se neděje, ale myslím, že rozležený chutná lépe.

Zveřejněno 28. 4. 2020

Poznámka autora lukee

instagram -> @vsechnojidlo

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jp0P

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jp0P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, olej slunečnicový, skořice, mouka, prášek do pečiva, ořechy vlašské, mrkev, smetana ke šlehání, mascarpone, cukr moučkový, čokoláda na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu