Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drožďová polévka s pohankou

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Velmi dobrá polévka pro všední den. Je jednoduchá, a přesto obsahuje spoustu zdravé zeleniny, dobrého koření i přirozeně bezlepkovou pohanku. Nezbývá, než popřát dobrou chuť !

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 251 kJ /
777 kcal
Bílkoviny33,66 g
Tuky12,11 g
Vláknina26,77 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 469 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy119,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev nastrouháme na hrubo, brambory nakrájíme na kostky a šalotku nakrájíme na jemno. Na másle zpěníme šalotku a přidáme mrkev. Krok 2: Chvíli restujeme a přidáme nadrobené droždí. Necháme rozpustit a rozvonět. Vmícháme mouku a zalijeme vývarem. Krok 3: Přidáme brambory, osolíme a vaříme asi10 minut. Vývar dolijeme podle potřeby. Krok 4: Přisypeme pohanku, libeček a dovaříme dalších 8-10 minut. Krok 5: Polévku dochutíme pepřem, chilli a necháme pár minut stát. Pohanka dojde a můžeme podávat.

TIP: Jak uchovat droždí

Zveřejněno 5. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NAvK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NAvK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Kozlik213: To mám radost, děkuji:-K:-K:-K

Vařím opakovaně, výborná 👍

:-)<3:yes::yes: výborná polévka a nádherné foto :-K

zlatovlaska: Děkuji za zprávu..:-K

Polévka je moc dobrá :yes: Na poslední chvíli jsem zjistila, že nemám pohanku, tak jsem tam dala červenou čočku a i s tou byla výborná a dosti sytá. Určitě jsem nevařila naposledy <3

LuccyS: Děkuji za zprávu :-K:-K

Milujeme drožďové polévky, tahle je velice chutná, vůbec jsem se nebála dvou kostek, jediné co jsem přidala byly 3 stroužky česneku - ten máme také rádi do všeho :-D určitě jsem ji nevařila naposledy

:yes ::yes: Miluji polévky jakéhokoliv tipu.:-K:-K Tahle ta vypadá úžasně a co nejdřív ji vyzkouším.:-K:-K

Trochu jsem se bala, jaka bude chuť toho droždí, tak jsem dala jen 1 kostku droždí a přidala jsem další zeleninu a polévka je výborná :-8. Pohanka skvělé polévku zahustila :yes:

evca13: Děkuji...:-K:-K

Muzete mi nekdo poradit jestli se da cerstve drozdi nahradit suchym do teto polevky?? Pokud ano, jak na to...
U nas nesezenu nikde cerstve drozdi, takze jsem zvykla pouzivat na vsechno peceni jen suche. Diky, Mila

MilaH: Na tohle sušené droždí nejde použít, musí to být kostka nebo vážené...

Ta vypadá nádherně. Musím vyzkoušet.

rihana: Budu ráda, děkuji..:-K:-K

Tématické fráze:
drožďová polévka, pohanka recepty, polévky recepty, droždová polévka- recept, recepty polévky, polévky, droždová polévka videorecept, drožďová polévka recept, recepty polevek, polévka s pohankou, recept na droždovou polévku, droždova polevka recepty, recepty z pohanky, polévka recept, polevka z pohankou, recepty z pohanky, polévky recept, drožďová polévka s bramborem, recept na polévky, pohanka recept

Suroviny:
droždí čerstvé, máslo, cibule šalotka, mrkev, brambory, mouka hladká, pohanka, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, libeček sušený, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu