Omáčky M, O, P (meruňková, myslivecká, okurková speciál, z moravské klobásy, papriková)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 950 kJ / 1 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,24 g |
Tuky | 127,80 g |
Vláknina | 20,89 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 86,75 g |
Postup přípravy
Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem smíchaným s vodou, přidáme posekané meruňky a dobře povaříme. Povařenou omáčku i s meruňkami dobře rozmixujeme a dochutíme cukrem a solí. Z nakládaných meruněk přidáváme i šťávu. Podáváme k vařenému masu z polévek. Krok 2: Myslivecká hnědá omáčka:
Houby pokrájené na plátky osmahneme na oleji dozlatova, přidáme posekanou cibuli, zalijeme bílým vínem a povaříme. Na závěr přilijeme základní hnědou omáčku, posekaný estragon a pažitku. Podle chuti přisolíme. Podáváme ke všem masům upraveným na grilu a k minutkám. . Krok 3: Okurková omáčka "speciál":
Očištěnou okurku nastrouháme na tenká kolečka, přidáme utřený česnek se solí, sůl, pepř, zalijeme trochou vody a povaříme doměkka (podle toho, jak kdo chce měkké, já nevařím vůbec, jen dobře prošlehám vidličkou). Po odstavení přidáme tvaroh zředěný trochou vinného octa (vyšlehat ponorným mixérem), posekaný kopr a pažitku. Promícháme. Podáváme ke grilovaným masům a opečené uzenině. Krok 4: Omáčka z moravské klobásy:
Na sádle zpěníme posekanou cibuli, zaprášíme moukou a červenou paprikou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře provaříme. Na závěr přidáme rozemleté nebo drobně nakrájené moravské klobásy, mírně povaříme a dochutíme pepřem a solí. Krok 5: Papriková omáčka ze zelených paprik:
Drobně pokrájenou cibuli a nakrájenou papriku podusíme na oleji, přimícháme rajčatový protlak (šťávu), podle potřeby zředíme vývarem, osolíme, opepříme, krátce povaříme. Podáváme k pečenému masu.
Zveřejněno 18. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčky M, O, P (meruňková, myslivecká, okurková speciál, z moravské klobásy, papriková)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k3vK
Moje poznámka
Omáčky M, O, P (meruňková, myslivecká, okurková speciál, z moravské klobásy, papriková)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k3vK
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 13 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrový bulgur
TondaJ před 35 minutami
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 2 hodinami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 2 hodinami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 9 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 11 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 13 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 13 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 14 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 14 hodinami
Tématické fráze:
myslivecká omáčka,
omačka že sadla
Suroviny:
sádlo,
mouka hladká,
mléko,
smetana sladká,
cukr,
víno bílé,
houby,
protlak rajčatový,
olej,
cibule,
estragon,
petrželka,
tvaroh kostka,
česnek,
pepř,
ocet vinný,
pažitka,
klobása moravská,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
vývar,
pepř,
paprika čerstvá zelená,
olej,
cibule,
protlak rajčatový,
vývar zeleninový,
pepř
Komentáře (3)