Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný závin (pizza, špenát)

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sara12 Sara12

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 197 kJ /
1 242 kcal
Bílkoviny87,24 g
Tuky93,68 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 2,15 g
Sůl5,23 g
Sacharidy12,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špenátový závin: na oleji osmahneme dozlatova cibulku, přidáme špenátové listy a chvilku restujeme. Přidáme česnek (já dala 3 stroužky) a osolíme. Když je špenát rozmrzlý, tak přidáme jedno vejce, necháme zchladnout. Vyválíme listové těsto, na které klademe špenát, na něj na kolečka nakrájenou Mozzarellu a nastrouhanou Goudu. Listové těsto zabalíme do tvaru závinu a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme žloutkem a pečeme dozlatova cca 20 min. na 180° C. Krok 2: Pizza závin: listové těsto vyválíme a potřeme rajským protlakem, který následně posypeme Pizza kořením. Klademe plátky salámu a sýru. Doprostřed vyskládáme párky a na ně další plátky sýru. Zabalíme do tvaru závinu a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme žloutkem a pečeme dozlatova cca 20 min na 180° C.

Zveřejněno 29. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný závin (pizza, špenát)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3nK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný závin (pizza, špenát)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3nK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dajda: Souhlasím s tebou. Sara12 vlastně odpověděla za mně. Hlavně ať z dobrého receptu smázne ty Javoříčské párky, stačí napsat jen kvalitní párky podle vlastního výběru. Javoříčské párky chutnají, ale asi jen díky nějakých chemickým udělátkům, (kterých je i v ostatních uzeninách plno), a já mám na ně asi úchylku, když je někde v receptu najdu, vidím červeně. ;-):-D Ale už to nebudu komentovat, na mou duši, na psí uši! :-D:-D Obě vás moc zdravím! :-K:-K:-K

Dajda: Se slaninou je též výborný :yes: Čím jednodušší, tím lepší.

MamlajdaD: Ano pravda. Myslím, že už žádné kvalitní párky snad na trhu nejsou ???? Ale nám to chutnalo :yes:

MamlajdaD: Co třeba bez párků, já se obávám, že moc kvalitního masa je u nás v málokterých. :no: Vždyť je tam salám nebo šunka, může být i kvalitní slanina, ale klidně bych vynechala jakoukoliv uzeninu, a to nejsem žádný vegetarián - závin z listového těsta se sýrem a vejci je skvělý sám o sobě. :yes:

Jednoduché, pěkné recepty! Až na ty Javořické párky, to jsou jedny z nejhorších na našem trhu. Nechceš je v receptu vyměnit a příště i udělat s jinými párky? Do těch Javořických (bývávaly dobré, ale to už je dávno) prý přidávají jen samý masový odpad a spoustu chemie. Co třeba Spišské, Vídeňské, Královské, Lahůdkové, nebo i jiné párečky? Zkus to. ;-):-8 Přeji hodně úspěchů! :-K:-K:-K

Suroviny:
těsto listové, listy špenátové mražené, česnek, sůl, sýr mozzarella, sýr gouda, vejce, olej, cibule, těsto listové, salám, sýr eidam plátkový, protlak rajčatový, koření pizza, vejce, párky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu