Domácí broskvový džem
Broskvový džem patří bezesporu mezi oblíbené druhy džemů. Je lehce kyselkavý, pikantní po rumu a voňavý po skořici. Pokud se pustíte i do loupání slupky, bude výsledná textura džemu velmi jemná.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky byly 3 skleničky
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 753 kJ / 2 809 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,24 g |
| Tuky | 2,80 g |
| Vláknina | 11,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 53 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 619,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nechceme-li mít v džemu slupičky, broskve nejprve oloupeme. Nejjednodušeji to jde tak, že plody v hrnci spaříme vroucí vodou, necháme dvě minuty stát, poté přelijeme studenou vodou a pak jednoduše oloupeme.
Krok 2: Ovoce vypeckujeme, pokrájíme na kousky, pak trošku rozmixujeme tyčovým mixerem tak, aby zůstaly i kousky. Vmícháme skořici a cukr, do kterého je rozmíchá želírfix.
Krok 3: Mícháme a podle tuhosti ovoce vaříme dalších 10 minut, až má džem dobrou konzistenci. Nakonec vmícháme šťávu z citronu a rum.
Krok 4: Opatrně rozdělíme do vymytých a vařící vodou vypláchnutých sklenic tak, abychom se nedotkli okrajů. Zavíčkujeme, případně otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 17. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zMGm
Moje poznámka
Domácí broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zMGm
Nejnovější recepty
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 2 hodinami
Punčové kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 13 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 26 minutami
Vánočka II
JajkaP před 1 hodinou
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 3 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 10 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 11 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 11 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 11 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 11 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 11 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 13 hodinami
Suroviny:
broskve,
cukr krupice,
rum,
skořice,
šťáva citronová,
želírfix 2:1
Komentáře (3)
Jinak ta Labeta (želírfix) 2 :1 český výrobce - opravdu dobře želíruje a je to celkem levné - cca 9Kč v porovnání s gelfixem .