Bažantí paštika
Zdraví prospěšná zvěřina se na našem stole často neobjevuje. Ale pokud bažanta získáte, můžete z něj udělat paštiku dle tohoto receptu. Zcela jistě ta dobrota za trochu práce navíc bude stát.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 768 kJ / 2 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,41 g |
Tuky | 248,08 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 3,02 g |
Sůl | 7,61 g |
Sacharidy | 20,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bažanta uvaříme nebo upečeme s divokým kořením (jalovec, bobkový list, tymián, nové koření) a vínem. Když budeme vařit, tak víno přidáme do vody.
Krok 2: Pokud budeme bažanta péct, tak podlijeme jen vínem s kořením. Maso obereme, kůži nepoužijeme.
Krok 3: Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli na slanině orestujeme.
Krok 4: Maso z bažanta, játra, cibuli a anglickou slaninu umeleme.
Krok 5: Přidáme koření včetně divokého koření mletého, vejce, máslo, smetanu a medvědí česnek, vše promícháme a dáme do vymazané teriny.
Krok 6: Pečeme ve vodní lázni na 130 °C 45 minut.
Zveřejněno 20. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažantí paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8EA
Moje poznámka
Bažantí paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8EA
Nejnovější recepty
Brynzové halušky III
Přidáno před 5 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 13 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno 7. 4. 2025 18:04
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno 7. 4. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijská kuřecí polévka s kukuřicí
Makyse před 4 hodinami
Dušený květák
Eva_H před 4 hodinami
Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli
Lucie1001 před 4 hodinami
Pikantní čočka
Benetka před 4 hodinami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 6 hodinami
Cikánský řízek
lidunka76 před 6 hodinami
Šneky Pizza
jakub@V před 8 hodinami
Zapečená brokolice se žampiony a bramborami
Pepajz před 8 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
gully před 8 hodinami
Suroviny:
bažant,
víno červené,
játra vepřová,
cibule,
slanina,
slanina anglická,
šlehačka,
máslo,
vejce,
sůl,
pepř,
zázvor mletý,
koření na divočinu,
česnek mědvědí,
máslo
Komentáře (8)