Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 060 kJ / 731 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,62 g |
| Tuky | 59,33 g |
| Vláknina | 4,91 g |
| Cholesterol | 553 mg |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 3,44 g |
| Sacharidy | 23,87 g |
Postup přípravy
Ostatní připravená zelenina přijde až do masozeleninového vývaru , předem osmahnutá (orestovaná) viz další postup. Krok 2: Z libečku otrháme lístky a všechny tři bylinky nasekáme nadrobno. Promícháme.
Zatímco se vše vaří, připravíme ostatní. Do misky rozklepneme vejce, přidáme nastrouhané sýry, mouku, slaninu, přisolíme Aromatem a vmícháme polovinu nasekaných bylinek. Vytvoříme pevnou hmotu, ze které tvoříme malé knedlíčky, pokládáme zatím na tác. Krok 3: Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostky, kapustu na proužky, dát stranou. Pokud je už vařený morek, vyndáme ho, nasekáme a dáme na pánev s malým kouskem másla. Na něm lehce osmahneme nakrájenou zeleninu, mimo kapusty. Krok 4: Z polévky vyndáme všechno na velký talíř a do vařícího vývaru dáme osmahlou zeleninu a kapustu, jakmile začne vřít, přidáme knedlíčky a velmi zlehka zamícháme nebo počkáme, až nastane var a pak promícháme. Po 5-8 minutách vypneme. Po chvilce vmícháme druhou polovinu bylinek. Můžeme přidat kousek másla pro zjemnění.
Zveřejněno 11. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M3OB
Moje poznámka
Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M3OB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 17 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 18 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 20 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 51 minutami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 54 minutami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 1 hodinou
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 2 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 3 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 5 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 13 hodinami
Suroviny:
maso na polévku,
petrželka kořenová,
mrkev,
pórek,
kapusta,
celer,
květák,
česnek,
libeček,
petrželka,
pažitka,
bujón hovězí,
pepř,
koření nové koření,
vejce,
sýr grana padano,
mouka celozrnná žitná,
mouka polohrubá,
slanina,
vegeta,
máslo
Komentáře (10)
Jdu na wiki kouknout na pórek
No, snad jen: na rozdíl od žížaly (zizala: snad promine
Jestli tomu rozumím - tak do vývaru dáme půlku toho kousku celeru, jednu mrkev ze dvou, košťály z kapusty, květáku, kousek bílé části pórku....no a pak do pánvičky najemno druhou půlku celeru, druhou mrkev, růžičky květáku ev. brokolice, zbytek pórku...no a listy kapusty pak jak dále píšeš
Je to tak?