Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česká bramboračka z remosky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 298 kJ /
549 kcal
Bílkoviny17,59 g
Tuky2,91 g
Vláknina30,10 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 137 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy99,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájenou a očištěnou mrkev, petržel a celer osmahneme v remosce na másle. Pak přidáme plátky čerstvých hub, po chvíli pak nasekanou cibuli, ochutíme kmínem, zaprášíme moukou a zasmažíme dozlatova. Krok 2: Zalijeme vodou, přidáme oloupané a na kostky pokrájené brambory, mírně osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Polévku pak ochutíme v dlani rozemnutou majoránkou a jen krátce provaříme. Porce na talíři ozdobíme jemně nasekanou listovou petrželkou. Krok 3: Poznámka: Sušené houby namočíme asi na 30 minut do vlažné vody, aby změkly. Přidáme je do polévky až s bramborami. Můžeme přidat i trochu scezené vody z nich, ale ne příliš (nejvýše 100 ml), polévka by zhořkla. Krok 4: Obměny: Do polévky můžeme společně s majoránkou přidat i nasekané lístky libečku a prolisovaný česnek. 1/3 polévky můžeme rozmixovat nebo propasírovat přes síto a pak společně s majoránkou přidat zpět do remosky. Polévka zhoustne.

Zveřejněno 13. 10. 2020

Poznámka autora Jurgen.k

Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně,,.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česká bramboračka z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8QP5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česká bramboračka z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8QP5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

"Česká bramboračka z remosky"
Jurgen.k: píšu to jak to cítím :-) , né jak se to má psát :yes:;-)
To je ale chiba;-):-):-D
***
No a jak je to s tím vařením:-?
Nikde nestojí psáno, zda NA deklu, či POD deklem, he?;-):-):-D
Mám ještě stařičkou remosku:yes::yes::yes:
Když se víko dá opačně a do víka se vloží miska od remosky, tak se dá jídlo vařit jako na sporáku:yes::yes:

bofinka: :-):yes: to je dobře

bofinka: píšu to jak to cítím :-) , né jak se to má psát :yes:;-)

Jurgen.k: Tak ted uz chapu ;-)

Dajda: Cetla, jen nechapu, ze nekdo da recept na "ceskou" bramboracku bez cesneku a jako obmenu na tuto stalici ceske kucyne cesnek prida. Opak by mel byt pravdou. . . . . .

bofinka: Ano opravdu bez česneku :-) , někdo tu může být jako já, kdo česnek bohužel nesnese, takže je to i dobrá varianta bez něj ;-):yes:

Dajda: :yes::-) no velmi dobrá poznámka i to se mohlo klidně stát ... i když sbírám houby dlouho tak přehlídnout se člověk také může ... :yes:

bofinka: S česnekem, stačí si přečíst poznámku. :-O

Jurgen.k: Polévku vařit v remosce na vařiči nebo klasicky jako v remosce?
Taky houby namáčím a přidávám i s vodou, je to skvělé přírodní dochucovadlo. Nevloudil se Vám do té hořké várky panský hříbek, tedy hřib žlučník? https://cs.wikipedia.org/wiki/H%C5%99ib_%C5%BElu%C... Vypadá skvělé, což se o chuti rozhodně říci nedá! 8-(

Ceska bramboracka opravdu bez cesneku :-?

cathleen: už se mi to stalo, proto to sem píšu z vlastní zkušenosti ;)

Frantiska: Děkuji za info , už je to opraveno, původně tam mělo být 1l, ale nějak se to změnilo a špatně ;)

Proč myslíte, že by polévka po přidání vody z namáčení sušených hub zhořkla :-? Podle rady některých zdejších uživatelů už několik let sušené houby nepředmáčím, namočí se a změknou varem v polévce, a ta rozhodně hořká není. :-)

11 litru vody bude preklep :) tolik se do remosky nevleze. Asi se misto l napsala omylem 1 :)

Suroviny:
voda, brambory, mrkev, petržel, celer, cibule, kmín mletý, majoránka, mouka hladká, petrželka, houby čerstvé, máslo, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu