Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 091 kJ /
978 kcal
Bílkoviny46,00 g
Tuky25,05 g
Vláknina40,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 87 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy122,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném oleji osmažíme pórek a klobásu, zaprášíme hladkou moukou a po zezlátnutí zalijeme vývarem. Do polévky přidáme na kostičky pokrájenou mrkev, brambor, petržel a celer. Dále přidáme čočku, nové koření, bobkový list, tymián, sůl a pepř. Pozvolna vaříme do změknutí všech surovin. Horké podáváme.

Zveřejněno 17. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bko2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bko2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

MamlajdaD: Také přeji krásný víkend :)

MAKE-FOOD: Děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek víkendu! :-K:-K:-K

MamlajdaD: Dobrý den, jej tak to já měla naopak takový malý pórek ???? Tak to bych použila tak půlka. Použila sem pouze bílou část. Tu tmavší využívám na vývar ;-)

Polévečka se mi moc líbí a určitě jí příležitostně uvařím. Jen bych měla dotaz k množství pórku. ;-) Teď mi firma, která tu rozváží a dodává potraviny přivezla pórek jako "sloní nohu", :-D průměr má přes 4 cm, je to opravdu "kus"!) Je mi jasné, že do polévky použiji jen část, ale jak velkou? Nebyl by alespoň přibližný váhový odhad? A jen bílou část? :-8 Předem děkuji a zdravím! :-K:-K:-K

Nechci zasahovat do postupu - sice je to asi každému jasné, ale přece jen bych tam to vylovení bobku a nového koření před podáváním připsala:-*

Suroviny:
čočka červená, pórek, mrkev, petrželka kořenová, celer, brambory, koření nové koření, bobkový list, mouka hladká, vývar kuřecí, olej, tymián, klobása, pepř

Přidat fotografie receptu