Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 730 kJ / 4 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 238,67 g |
Tuky | 347,95 g |
Vláknina | 32,15 g |
Cholesterol | 682 mg |
Sodík | 9,51 g |
Sůl | 11,60 g |
Sacharidy | 146,80 g |
Postup přípravy
2 cibule a mrkev nakrájíme na kolečka, jednu cibuli na drobno a 4 stroužky česneku na slabé plátky. Krok 2: Uleželé maso opláchneme, osušíme, trochu osolíme, už jen opatrně, bylo naložené v soli, opepříme a svážeme provázkem, aby při pečení zůstalo pěkně kulaté. Krok 3: Hrnec PH vytřeme sádlem, poklademe kolečky cibule, posypeme kostičkami uzené slaniny, na to položíme maso, lehce zastříkneme olejem a dokola dáme mrkev s plátky česneku. Podlijeme ½ dl vody, přikryjeme a nastavíme 10 hodin na LOW. Krok 4: Na pánvi osmažíme cibuli na lžičce sádla do sklovita, přidáme očištěný špenát zbavený stopek, plátky česneku, osolíme, opepříme, necháme krátce, cca 5 minut, podusit a dáme zatím bokem. Krok 5: Do kastrolku se silným dnem dáme rozpustit máslo, přidáme tarhoňu a mícháme, než se pořádně obalí máslem. Přidáme tolik vody, aby byla těsně nad tarhoňu, osolíme, lehce opepříme a za stálého míchání dusíme až do měkka. V průběhu míchání, je-li potřeba, přidáváme po troškách vodu.
Ochutnáváme a jak je už al dente, vypneme, necháme trochu zchladnout. Během chladnutí vidličkou načechráváme, přidáme do špenátu a zlehka promícháme. Krok 6: Hotové maso vyndáme, zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Výpek s cibulí, slaninou a mrkví rozmixujeme a je-li nutné, dochutíme. Krok 7: Servírujeme plátky masa se špenátovou tarhoňou, zdobené červenou kapií a lístky špenátu. Omáčku dáme zvlášť do misky.
Zveřejněno 19. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená krkovice v PH (14 dní naložená) a máslová tarhoňa s baby špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YO5A
Moje poznámka
Pečená krkovice v PH (14 dní naložená) a máslová tarhoňa s baby špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YO5A
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 2 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 3 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 5 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 6 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 6 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 8 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 8 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 8 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 9 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 10 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 10 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 12 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
česnek,
rychlosůl,
cibule,
mrkev,
česnek,
slanina uzená,
pepř bílý,
sádlo,
sůl,
olej,
voda,
špenát baby,
cibule,
česnek,
sádlo,
těstoviny tarhoňa,
máslo,
sůl,
pepř bílý,
voda,
kapie,
špenát
Komentáře (7)
Děkuji za rady a přeji hezký den!
Také máme naložené maso, po zabíjačce, tak budu moci " opisovat".