Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 730 kJ / 4 716 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 238,67 g |
| Tuky | 347,95 g |
| Vláknina | 32,15 g |
| Cholesterol | 682 mg |
| Sodík | 9,51 g |
| Sůl | 11,60 g |
| Sacharidy | 146,80 g |
Postup přípravy
2 cibule a mrkev nakrájíme na kolečka, jednu cibuli na drobno a 4 stroužky česneku na slabé plátky. Krok 2: Uleželé maso opláchneme, osušíme, trochu osolíme, už jen opatrně, bylo naložené v soli, opepříme a svážeme provázkem, aby při pečení zůstalo pěkně kulaté. Krok 3: Hrnec PH vytřeme sádlem, poklademe kolečky cibule, posypeme kostičkami uzené slaniny, na to položíme maso, lehce zastříkneme olejem a dokola dáme mrkev s plátky česneku. Podlijeme ½ dl vody, přikryjeme a nastavíme 10 hodin na LOW. Krok 4: Na pánvi osmažíme cibuli na lžičce sádla do sklovita, přidáme očištěný špenát zbavený stopek, plátky česneku, osolíme, opepříme, necháme krátce, cca 5 minut, podusit a dáme zatím bokem. Krok 5: Do kastrolku se silným dnem dáme rozpustit máslo, přidáme tarhoňu a mícháme, než se pořádně obalí máslem. Přidáme tolik vody, aby byla těsně nad tarhoňu, osolíme, lehce opepříme a za stálého míchání dusíme až do měkka. V průběhu míchání, je-li potřeba, přidáváme po troškách vodu.
Ochutnáváme a jak je už al dente, vypneme, necháme trochu zchladnout. Během chladnutí vidličkou načechráváme, přidáme do špenátu a zlehka promícháme. Krok 6: Hotové maso vyndáme, zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Výpek s cibulí, slaninou a mrkví rozmixujeme a je-li nutné, dochutíme. Krok 7: Servírujeme plátky masa se špenátovou tarhoňou, zdobené červenou kapií a lístky špenátu. Omáčku dáme zvlášť do misky.
Zveřejněno 19. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená krkovice v PH (14 dní naložená) a máslová tarhoňa s baby špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YO5A
Moje poznámka
Pečená krkovice v PH (14 dní naložená) a máslová tarhoňa s baby špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YO5A
Nejnovější recepty
Belgické lanýže
Přidáno před 57 minutami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 2 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 2 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 5 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová štola
[email protected] před 24 minutami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 1 hodinou
Koňakové košíčky
kvetka před 2 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 3 hodinami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 3 hodinami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 3 hodinami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 4 hodinami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 4 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
česnek,
rychlosůl,
cibule,
mrkev,
česnek,
slanina uzená,
pepř bílý,
sádlo,
sůl,
olej,
voda,
špenát baby,
cibule,
česnek,
sádlo,
těstoviny tarhoňa,
máslo,
sůl,
pepř bílý,
voda,
kapie,
špenát
Komentáře (9)
Děkuji za rady a přeji hezký den!
Také máme naložené maso, po zabíjačce, tak budu moci " opisovat".