Suroviny
Porce: 10-12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 67 082 kJ / 16 033 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 508,75 g |
| Tuky | 636,56 g |
| Vláknina | 185,40 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 12,76 g |
| Sůl | 30,80 g |
| Sacharidy | 1 990,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Plátky mäsa z oboch strán poklepeme, cca 3-4 minúty pečieme v horúcej slaninovej masti, potom posolíme a dáme na spodok hrnca. Potom na masti opražíme cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a na malé kocky nakrájané údené mäso.
Krok 2: Keď sa mäso opečie, 1/4 z neho odoberieme, pridáme k mletému mäsu s pol kilom ryže a ochutíme troškou soli a čierneho korenia. To bude plnka pre 10 kusov papriky. Môžeme plniť aj do kapustových či hroznových listov.
Krok 3: K ostatnej cibuli pridáme na kolieska porezanú mrkvu a korene petržlenu, zostatok mletého čierneho korenia, 2 štipky mletého kardamonu a soľ. Polejeme fľašou piva a trošku dusíme.
Krok 4: Potom pridáme 5 kusov porezaných paprík každej farby. Dusíme do polomäkka a nasypeme na mäso. Na to položíme plnené papriky. Potom posypeme kilo a pol hnedej ryže, hlavne do prázdnych priestorov medzi paprikami.
Krok 5: Paradajkový pretlak rozmiešame v 2 a pol litra vody a nalejeme na mäso.
Krok 6: Trošku potrepeme, zakryjeme fóliou a pečieme 2 a pol hodiny v peci pri teplote 240 stupňov.
Krok 7: Potom vyklopíme na veľkú paella panvicu, trošku roztlačíme a posypeme petržlenovou vňaťou.
Zveřejněno 2. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pokryté (vysypané) maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1KVm
Moje poznámka
Pokryté (vysypané) maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1KVm
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 15 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 35 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
slanina,
maso uzené,
rýže hnědá,
sekaná,
pivo světlé,
paprika čerstvá žlutá,
listy zelné,
česnek,
cibule,
mrkev,
petržel,
fazole zelené,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
kardamom
Komentáře (8)
A holúbky sem, honem, ty jsou...och....
Vždyť jsem psala, po několikátém přečtení jsem se zorientovala...
Postup asi trochu "polidští" autor, veď vieš, moja slovenčina nieje dokonalá, bol by to taký jazykový mišmaš:omg: