Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zimní polévka z mrkve a červené čočky

Hodnocení receptu je 5,0 (83×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Vydatná a hustá čočková polévka je atraktivní svou výraznou barvou. Její příprava je velmi rychlý, navíc červená čočka je velmi zdravá a nenadýmá. Cibule, brambory a mrkev ji skvěle doplní. Do talíře horké a voňavé polévky přidáme dozlatova opečené krutonky.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 196 kJ /
764 kcal
Bílkoviny32,13 g
Tuky18,72 g
Vláknina33,45 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy101,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme máslo, vhodíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme, až cibule zesklovatí. Krok 2: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev nakrájíme na plátky. Mrkev i brambory přisypeme k cibuli, přidáme i čočku a necháme krátce osmahnout. Krok 3: Zalijeme vodou a vývarem, přidáme sůl, pepř a bobkový list. Vaříme do změknutí brambor a mrkve. Krok 4: Poté vyjmeme bobkové listy, odebereme asi třetinu polévky, odložíme ji stranou a zbytek polévky rozmixujeme. Krok 5: Do hrnce vrátíme nerozmixovanou část a polévku dochutíme podle potřeby. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. Krok 6: Podáváme s opečenými krutonky z pečiva.

Jak udělat krutony

Zveřejněno 29. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gOQ3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gOQ3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Jak polévky moc nevařím, tak tuto naopak dělám velice často 😍 občas přidám i kapku smetany :)

Výborná a jednoduchá na přípravu. Jen za nás teda vývaru minimálně dvojnásobné množství, než je uvedeno v receptu, jinak je z toho spíše kaše. Ale je to jen detail.

Výborná polévka.

👍

Díky za recept, foto pridané. :yes:;-)

výborná, moc jsme si pochutnali :-K

:-)<3:yes::-K

Výborná polévka. Zasytí a je zdravá.:yes::yes::yes:

Moc dobrá polévka, všem nám chutnala:yes:

Polívečka byla luxusní,děkuji za recept.:-K

Výborná polévka, děkuji za receptík :-K i muj přítel si dal s chutí a to polévky téměř nejí :-D a naše dcerka si take pochutnala <3

Výborná polévka, přidám si trochu zázvoru a chilli papričku. Doma polévky jíme každý den, někdy i dvakrát denně. Muž luštěniny moc nemusí, ale když dostane jídlo pod nos, tak všechno sní a ještě mu to chutná.

Odeta Wollmanova: děkuji :-):-K. Jé, tak tomu rozumím. Tahle polévka je z těch, kde se dá luštěnina dobře zamaskovat :-D
Já jsem v sobotu vařila cizrnovou polévku, vše bylo rozmixované na krém. Manžel snědl s chutí dva talíře, pak si všiml zbytku cizrny v mističce a okomentoval to: hm, to jsou zas ty kuličky, tak to já nejím :-D :-D

.. polévek není nikdy dost :-) vyzkoušela jsem a je moc dobrá, rodina chválila :yes:

Nevedela som už akú polievku mám urobiť, tak som urobila skoro presne ako tá tvoja, ešte som ju aj rozmixovala a doma nám všetkým chutí. Super Angel666:-K:yes:

EvaS...: to jsem moc ráda, děkuji ;-):-K:-K

sosovicu robievam,ale aj tvoju vyskusam:yes::yes::yes::yes::yes:

popoluska340: ;-):-)

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
polévka z červené čočky a mrkve, polévka z červené čočky s mrkvi, polévka z červené čočky, polévka z mrkve a červené čočky, červená čočka recept, zimni polevka, polévka mrkev červená čočka, červená čočka mrkev polévka, polévka červená čočka mrkev, polevka z cervene cocky s bramborem, červená čočka s mrkví polévka, polevka s cervenou cockou a mrkvi, polévka z červené čočky recept, červená čočka polévka, polevka s červene cocky a mrkve, červená čočka, zimní polévka s červenou cockou, mrkvova polevka s cervenou cockou, polévka z mrkve, červená čočka recepty

Suroviny:
cibule, mrkev, brambory, čočka červená, máslo, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, bobkový list, petrželka, krutony

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu