Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 335 kJ / 4 621 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,37 g |
Tuky | 335,88 g |
Vláknina | 18,33 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 930 mg |
Sůl | 2,39 g |
Sacharidy | 336,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opečeme lískové oříšky do barvy, viz. foto, promneme v utěrce a zbavíme je slupek. Vychladlé jemně umeleme.
Krok 2: Vyšleháme bílky se solí a do nich po lžících zašleháme cukr, aby vznikl opravdu pevný sníh.
Krok 3: Po jednom zašleháme žloutky a vždy taky lžíci oleje, už šleháme pomalu. Nakonec lehce přimícháme prosátou mouku s kakaem a přidáme oříšky.
Krok 4: Vylijeme do předem vymazané a vysypané dortové formy a pečeme na 150 °C cca 25-30 minut, zkusíme špejlí, jestli je korpus upečený.
Krok 5: Krém 1:
Z mléka, škrobu, žloutku a cukru uvaříme středně hustý pudink. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Heru vyšleháme do pěny a přidáme uvařený pudink.
Spolu vyšleháme na nadýchaný hladký krém a přidáme lískové oříšky. Oříšky jemně zašleháme a necháme krém v pokojové teplotě. Krok 6: Krém 2- šlehačka:
Ve studené míse ušleháme nejdříve studenou rostlinnou šlehačku, pak z ní odebereme 1-2 lžíce a přidáme do neušlehané 31% šlehačky, rovněž studené. Smícháme je lehce lžičkou a vylejeme do mísy s ušlehanou rostlinnou šlehačkou. Vše spolu důkladně vyšleháme.
Šlehačka dobře drží a nemusíme dávat ztužovač. Je hodně nadýchaná a nespadne.
Trochu šlehačky necháme do zdobícího sáčku. Krok 7: Vychladlý dort namažeme nejdřív pudinkovým krémem, uhladíme. Naneseme šlehačkový krém a velmi dobře a pečlivě uhladíme pod tenkou polevu. Vrstva krému a vrstva šlehačky by měla být stejně vysoká. Dáme vychladit do lednice na dvě hodiny. Krok 8: Tuk na polevu rozpustíme nad párou, přidáme nalámanou čokoládu, necháme rozpustit a vymícháme do lesklé polevy. Krok 9: Studený dort polijeme polevou a velice pečlivě uhladíme, aby byla co nejtenčí a nejkřupavější. Dortík bude chutnější.
Z mléka, škrobu, žloutku a cukru uvaříme středně hustý pudink. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Heru vyšleháme do pěny a přidáme uvařený pudink.
Spolu vyšleháme na nadýchaný hladký krém a přidáme lískové oříšky. Oříšky jemně zašleháme a necháme krém v pokojové teplotě. Krok 6: Krém 2- šlehačka:
Ve studené míse ušleháme nejdříve studenou rostlinnou šlehačku, pak z ní odebereme 1-2 lžíce a přidáme do neušlehané 31% šlehačky, rovněž studené. Smícháme je lehce lžičkou a vylejeme do mísy s ušlehanou rostlinnou šlehačkou. Vše spolu důkladně vyšleháme.
Šlehačka dobře drží a nemusíme dávat ztužovač. Je hodně nadýchaná a nespadne.
Trochu šlehačky necháme do zdobícího sáčku. Krok 7: Vychladlý dort namažeme nejdřív pudinkovým krémem, uhladíme. Naneseme šlehačkový krém a velmi dobře a pečlivě uhladíme pod tenkou polevu. Vrstva krému a vrstva šlehačky by měla být stejně vysoká. Dáme vychladit do lednice na dvě hodiny. Krok 8: Tuk na polevu rozpustíme nad párou, přidáme nalámanou čokoládu, necháme rozpustit a vymícháme do lesklé polevy. Krok 9: Studený dort polijeme polevou a velice pečlivě uhladíme, aby byla co nejtenčí a nejkřupavější. Dortík bude chutnější.
Zveřejněno 11. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jadranský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LjN
Moje poznámka
Jadranský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LjN
Nejnovější recepty
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 9 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 22 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli
Lucie1001 před 1 minutou
Pikantní čočka
Benetka před 8 minutami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 12 minutami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 1 hodinou
Cikánský řízek
lidunka76 před 1 hodinou
Šneky Pizza
jakub@V před 3 hodinami
Zapečená brokolice se žampiony a bramborami
Pepajz před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
gully před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Miri O7 před 3 hodinami
Čočkový salát s baby špenátem
wimra před 4 hodinami
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
mouka hladká,
olej slunečnicový,
kakao,
sůl,
ořechy lískové mleté,
tuk,
mouka hrubá,
mléko,
cukr moučkový,
zlatý klas,
žloutek,
tuk hera,
ořechy lískové mleté,
smetana ke šlehání,
smetana ke šlehání,
čokoláda na vaření,
tuk ztužený,
ořechy lískové
Komentáře (28)