Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 849 kJ / 1 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,85 g |
Tuky | 35,23 g |
Vláknina | 23,47 g |
Cholesterol | 584 mg |
Sodík | 403 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 82,68 g |
Postup přípravy
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a pepř, velmi jemně pokrájenou cibuli a nastrouhaný česnek. Vše řádně promícháme a je-li třeba, zahustíme směs strouhankou, opět dobře promícháme. Ze směsi odebíráme malé kousky a v mokrých dlaních tvarujeme kuličky, které následně osmažíme ze všech stran dozlatova na trošce sádla či oleje. Krok 2: Pokud nemáme výpek z masových kuliček přepálený, můžeme základ připravit přímo na něm a omáčka tak bude mít ještě lepší chuť. Takže: Krok 3: Omáčka:
Do výpeku nebo na čistém tuku osmažíme najemno pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na kostičky či nudličky pokrájenou papriku a ještě krátce smažíme. Přisypeme jemně nasekaný česnek, přidáme protlak či pyré, cukr, sůl, pepř, bobkové listy, nové koření, tymián a vše ještě krátce osmažíme. Směs zasypeme hladkou moukou, ještě opět krátce smažíme a nakonec za stálého míchání přiléváme vývar. Krok 4: Omáčku přivedeme k varu a povaříme cca 10 minut, dolijeme vývarem do požadované hustoty, dochutíme solí, případně cukrem dle vlastní chuti, vyndáme vyvařené kuličky nového koření, bobkové listy a snítku z tymiánu. Do omáčky vsypeme osmažené masové kuličky, které necháme prohřát a můžeme podávat. Krok 5: Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 14. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozlétané plněné papriky - masové kuličky v rajčatovo-paprikové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QDQL
Moje poznámka
Rozlétané plněné papriky - masové kuličky v rajčatovo-paprikové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QDQL
Nejnovější recepty
Celerový salát pro diabetiky
Přidáno před 12 hodinami
Černá čočka beluga s rajčaty, kapií, uzeným masem a volskými oky
Přidáno před 13 hodinami
Silvestrovský lososový tatarák
Přidáno před 13 hodinami
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 13 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší potraviny pro hubnutí: Aby šla kila dolů bez hladu, dejte si vejce, ananas, či tuňáka
Česká houska byla oceněna odborníky jako jedno z nejlepších druhů pečiva. Zaujala i klasická veka nebo jidáše
Pět nápadů, jak využít těstoviny, které zbyly: Skvěle chutnají zapečené se sýrem i uzeným. Hodí se do salátu i do polévky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Novoroční čočka s uzeným
Trol60 před 5 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
Marek_Bláha před 10 hodinami
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 12 hodinami
Domácí nudle
Kava 2 před 12 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 14 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 15 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 16 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 17 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 19 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 19 hodinami
Suroviny:
cibule,
olej,
pyré rajčatové,
česnek,
paprika čerstvá červená,
koření nové koření,
tymián,
bobkový list,
cukr krupice,
sůl,
mouka hladká,
vývar,
maso mleté míchané,
vejce,
cibule,
česnek,
pepř,
olej
Komentáře (10)