Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuňákové špízy se zeleninou

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 563 kJ /
374 kcal
Bílkoviny73,17 g
Tuky2,77 g
Vláknina9,33 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 390 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy9,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu nakrájíme na menší kousky, zakápneme citronem, osolíme a opepříme.
Papriku i šalotky očistíme a nakrájíme.
Rybu a zeleninu střídavě napícháme na špejli. Krok 2: Pekáček vyložíme pečicím papírem, vložíme špízy, přidáme rajčata, zbylé šalotky, větvičky tymiánu a vše zakápneme olivovým olejem Krok 3: Vložíme do trouby vyhřáté na cca 180 °C a krátce pečeme. Ryba nesmí být vysušená, trvá to přibližně 10 minut. Krok 4: Rajčata se šalotkou vyndáme z pekáčku, dáme do misky, promícháme s rukolou a dochutíme solí, pepřem a balsamicem. Krok 5: Salát rozdělíme na talíře a položíme na něj rybí špízy.

TIP: Chcete připravit z tuňáka steak?

Zveřejněno 28. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňákové špízy se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yY7z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňákové špízy se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yY7z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tuňák, paprika, cibule šalotka, rajče cherry, rukola, sůl, pepř citronový, šťáva citronová, tymián čerstvý, olej olivový, ocet balsamiko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu