Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Africká arašídová polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 213 kJ /
768 kcal
Bílkoviny19,32 g
Tuky63,31 g
Vláknina12,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy26,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Krok 2: Poté, co cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a minutu opékáme. Krok 3: Poté zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme na kostičky nakrájený batát, rajčatový protlak a arašídové máslo. Osolíme a podle chuti přidáme chilli koření. Krok 4: Vaříme za občasného zamíchání asi 15 minut, až je batát měkký. Krok 5: Následně vmícháme nahrubo nakrájený špenát a povaříme ještě 3 minuty. Polévku před podáváním posypeme nasekanými arašídy.

Zveřejněno 10. 1. 2016

Poznámka autorky petram

Arašídovou polévku jsem prvně ochutnala na pražském Street Food Festivalu. Zachutnala mi a začala jsem hledat recept na internetu. Překvapivě jsem našla desítky odkazů a receptů, takže jsem zase jednou objevila Ameriku. Přidávám tedy svoji verzi této výborné polévky.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xwD9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xwD9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

ne.ver: Moc děkuji! :-K My ji vaříme doma hodně často, máme moc rádi její exotickou chuť.

Uvařeno, skoro snědeno a musím říct, že jsem vážně nadšená - polévka chutná sladkokysele, exoticky a je moc dobrá. Dala jsem více protlaku (protože jsem ho měla načatý a chtěla jsem ho spotřebovat) a na závěr jsem polévku zčásti pomixovala, aby byla hustší. Úplně super!

Uvařil jsem několik arašídových polévek a srovnával je. Tato je dobrá, jen podle naší chuti jsem k batátu přidal ještě jednu bramboru. Obojí je třeba nakrájet na opravdu malé kostičky. S kapustou je fakt dobrá.

Paráda. :yes:;-)

jedna z nejlepších polévek, co jsem kdy jedla..opravdu vynikající..díky moc :-K:-K:-K:yes::yes::yes:

Ukládám si a vyzkouším, je moc zajímavá, líbí se mi:-):yes:

Jana Remkova: Zkus se podívat u Vietnamců ve večerkách, u nás je mají. A také v Albertu, i tom malém.

No a jak z udelani u nás nejsou batáty ani v Kauflandu:-/

Angel 666: Děkuji, vypadá krásně :yes:

Už jsem ji taky třikrát vařila a tak vím, že je úžasně dobrá ;-):yes::-)
Přidám sem jako důkaz i fotku ;-)

Tématické fráze:
kuřecí arašídová polévka, africká polévka s batáty, polévka z arašídového másla, arašídové máslo, africká buráková polévja, arašídové máslo albert, arašídová poloévka, burakova polévka, arašídová polévka se se zázvorem a na batáty, arašídová poévka se se zázvorem, arašídová polévka s kuřecím kuřecím masem, africká polévka z batátů a kuřete, africká pokevka, africká polévka s kuřecím masem a batáty, muffiny s arašídovým máslem, arašídová polévka s batáty, africka polevka s arasidovym maslem, polévka z kuřete a arašídového másla, arašídová pomazánka albert, albert arasidova kureci polévka

Suroviny:
cibule, olej, česnek, zázvor čerstvý, vývar zeleninový, batáty, protlak rajčatový, máslo arašídové, sůl, koření chilli, špenát čerstvý, arašídy

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu