Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 107 kJ / 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,86 g |
Tuky | 15,42 g |
Vláknina | 4,35 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 319 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 10,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí kosti vyskládáme na plech, řádně osolíme, podlijeme vodou a pečeme v troubě při 200-230°C cca 1 hodinu, dokud kosti neztmavnou.
Krok 2: Očistíme zeleninu a houby namočíme do vody. Mrkev nakrájíme šikmo na tenké plátky a ty pak na tenké nudličky, jarní cibulku též pokrájíme šikmo (vzniknou jakoby kosočtverce). Houby slijeme a pokrájíme do kříže na 4 menší kousky.
Krok 3: Opečené kosti, výpek, kuřecí prsa a pytlíček s kořením vložíme do hrnce se studenou vodou, pomalu přivedeme k varu a necháme zlehka probublávat aspoň 2 hodiny.
Krok 4: Jakmile se nám vývar zbarví krásně do tmava a rozvoní se koření, přecedíme vývar do druhého hrnce přes jemné plátno a kuřecí prsa dáme stranou, aby vychladla.
Nyní v hrnci, ve kterém se vývar vařil, necháme rozpálit trochu oleje a opečeme v něm mrkev, cibulku a houby, dokud nezískají barvu. Krok 5: Máme-li zeleninu opečenou, poprášíme ji sladkou paprikou (cca 4 lžičky) pro sytě rudou barvu (Pozor, nesmí zhořknout!), krátce osmahneme a zalijeme trochou sladké a slané sójové omáčky, kterou necháme zredukovat a následně obsah zalijeme hovězím vývarem. Krok 6: Vychladlá kuřecí prsa pokrájíme na drobné kousky a přidáme do polévky. Obě vejce rozšleháme a za rychlého míchání zašleháme po troškách do polévky. Dochutíme dle potřeby cukrem, rýžovým octem (5-6 lžic), sladkou/slanou sójovou omáčkou (přibližně půl lahvičky od každé) či solí, přidáme bambus i s nálevem a necháme vařit. Krok 7: Když se chutě rozležely, vezmeme Solamyl (1-2 lžíce) a smícháme ho s vodou (řidší konzistence), vlijeme za stálého míchání do polévky a mícháme, dokud se polévka nezahustí. Krok 8: Na závěr polévku ochutnáme, popř. dochutíme sójovými omáčkami, cukrem, rýžovým octem,... a můžeme servírovat. Ozdobit porci můžeme šikmě pokrájenou jarní cibulkou.
Nyní v hrnci, ve kterém se vývar vařil, necháme rozpálit trochu oleje a opečeme v něm mrkev, cibulku a houby, dokud nezískají barvu. Krok 5: Máme-li zeleninu opečenou, poprášíme ji sladkou paprikou (cca 4 lžičky) pro sytě rudou barvu (Pozor, nesmí zhořknout!), krátce osmahneme a zalijeme trochou sladké a slané sójové omáčky, kterou necháme zredukovat a následně obsah zalijeme hovězím vývarem. Krok 6: Vychladlá kuřecí prsa pokrájíme na drobné kousky a přidáme do polévky. Obě vejce rozšleháme a za rychlého míchání zašleháme po troškách do polévky. Dochutíme dle potřeby cukrem, rýžovým octem (5-6 lžic), sladkou/slanou sójovou omáčkou (přibližně půl lahvičky od každé) či solí, přidáme bambus i s nálevem a necháme vařit. Krok 7: Když se chutě rozležely, vezmeme Solamyl (1-2 lžíce) a smícháme ho s vodou (řidší konzistence), vlijeme za stálého míchání do polévky a mícháme, dokud se polévka nezahustí. Krok 8: Na závěr polévku ochutnáme, popř. dochutíme sójovými omáčkami, cukrem, rýžovým octem,... a můžeme servírovat. Ozdobit porci můžeme šikmě pokrájenou jarní cibulkou.
Zveřejněno 2. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Orientální pekingská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/POQy
Moje poznámka
Orientální pekingská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/POQy
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 8 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 8 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 10 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 5 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 6 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 7 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 7 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 7 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 7 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 7 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 8 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 8 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 8 hodinami
Suroviny:
kost hovězí,
badyán,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
voda,
mrkev,
cibulka jarní,
houby,
vejce,
paprika sušená sladká,
omáčka sojová,
cukr,
sůl
Komentáře (2)