Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na česneku

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Vepřové maso můžeme zpracovat nejrůznějšími způsoby. Tím nejjednodušším je jeho upečení v troubě. Máme pak mnoho možností, jak ho servírovat, zda s knedlíkem a zelím, případně s nějakou omáčkou.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie368 kJ /
88 kcal
Bílkoviny3,08 g
Tuky0,31 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso ze všech stran osolíme, vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, přidáme nakrájený česnek a na větší kusy nakrájenou cibuli, sádlo a trochu podlijeme vodou. Krok 2: Přiklopíme poklicí a dáme do trouby péct. Během pečení maso poléváme výpekem a obrátíme ho. V polovině pečení sundáme pokličku a pečeme bez ní, pokud je potřeba, maso podlijeme. Krok 3: Hotové měkké maso vyjmeme z pekáče a výpek řádně seškrábneme ze stěn pekáčku, vše připečené vařečkou setřeme do šťávy, necháme vysmahnout, trochu zaprášíme moukou a podlijeme vývarem nebo vodou. Krok 4: Promícháme a provaříme. Nakonec přecedíme a vložíme do šťávy kousek másla.

Jak udělat omáčku z vypečené šťávy - rady a tipy

Zveřejněno 17. 1. 2018

Poznámka autorky RubyRom

K takto pečenému masu se hodí různé přílohy, knedlík, brambory atd. Já jsem tentokrát zvolila špecle a dušený hrášek, aby byla změna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5kxx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5kxx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Chlebajez: :yes::yes:

Mám rád improvizující děvčata, sám prakticky jinak nevařím:-O<3

Marie Svarcova: děkuji

:yes::yes: v jednoduchosti je krása - pěkný recept a hezké foto:yes:

britula: Na jemno medvědí česnek

Dnes jsem vařila. Udělala jsem to tedy trochu jinak :D Výpek spolu s cibulí a česnekem jsem dala do hrnce, rozmixovala, protože to bylo tekuté zahustila moukou a dochutila ještě trochou česneku, takže mi vznikl takový sosík. Sice nudná šedá barva, nenapadlo mě, čím změnit barvu abych nezměnila chuť - chuťově výborné :-)
Maso které bylo odloženo bokem jsem naložila do této omáčky a odložila na zítra. Už se mi zbíhají sliny, až si to zítra dám na večeři :-)

Tématické fráze:
vepřové na česneku, veprove maso na cesneku, vepřová na cesneku, veprovy na cesneku, veprove na na česneku, vepřové nacesneku, vepřové na česneku omáčka, veprovenacesneku, vepřový s česnekem, vepřove na z cesneku, vepřový na cesneku, vepřove na česneku, vepřov é na česneku, vepřové na cesnek, příloha veprove na cibuli a česneku, vepřová pelc recepty, vepřeové na česneku, vepřova pečené s česnekem v kuse, vepřový na na česneku, veprovi na česneku

Suroviny:
cibule, česnek, sůl, kmín celý, sádlo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu