Kedlubnovo-cuketové zelí s uzenými stehny
Uzená kuřecí stehna zvládneme připravit velice snadno. Jejich uzená chuť skvěle funguje v kombinaci s lehce nasládlým kedlubnovo-cuketovým zelím. Podáváme s vařeným bramborem nebo knedlíky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 068 kJ / 972 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,11 g |
| Tuky | 84,57 g |
| Vláknina | 15,15 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,65 g |
| Sůl | 4,18 g |
| Sacharidy | 36,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Stehna potřeme česnekem ze všech stran.
Krok 2: Do pekáčku dáme plátky másla a stehna na ně položíme. Nahoru na stehna dáme tenké plátky másla a malinko je podlijeme vodou.
Krok 3: Pekáček přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 15-20 minut. Poté odkryjeme polijeme vypečenou šťávou a dopečeme ještě asi pět minut.
Krok 4: Špek a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Oloupanou kedlubnu a neoloupanou cuketu nastrouháme nahrubo. Bramboru oloupeme nakrájíme najemno.
Krok 5: Špek vyškvaříme a přidáme cibuli. Po zezlátnutí nasypeme lžičku cukru a mícháme, až se cukr rozpustí. Přisypeme kedlubnu, osolíme, podlijeme asi do poloviny a vaříme cca deset minut.
Krok 6: Po této době přidáme cuketu a bramboru. Vaříme dalších asi deset minut a ke konci případně malinko podlijeme, podle toho, kolik pustí cuketa vody. Zelenina by neměla být rozvařená.
Krok 7: Zelí dochutíme octem, cukrem, případně dosolíme. Podáváme s pečenými stehny a bramborami nebo knedlíky.
Zveřejněno 16. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubnovo-cuketové zelí s uzenými stehny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XJKo
Moje poznámka
Kedlubnovo-cuketové zelí s uzenými stehny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XJKo
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 4 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 24 minutami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 3 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 4 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 5 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 6 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 7 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 8 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 9 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 9 hodinami
Tématické fráze:
kedlubnovo celerové zelí,
kedlubnovo ceketové zelí
Suroviny:
kedlubna,
cuketa,
brambory,
cibule,
špek,
cukr,
sůl,
pepř mletý,
ocet,
stehno kuřecí uzené,
máslo,
česnek
Komentáře (5)