Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové nebo hovězí maso v kapustě

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 55 min

70 min (15 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Kapusta je v našem jídelníčku dost opomíjená, přestože jako zdroj kyseliny listové je mimořádně důležitá zejména pro děti. Ve spojení s masem a slaninou vznikne pokrm, který opravdu zachutná.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 651 kJ /
2 307 kcal
Bílkoviny124,76 g
Tuky172,81 g
Vláknina21,27 g
Cholesterol 332 mg
Sodík 2,82 g
Sůl6,50 g
Sacharidy54,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky. Krok 2: Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do růžova. Krok 3: Přidáme nakrájené maso, orestujeme, osolíme, zalijeme vodou a dusíme do poloměkka. Krok 4: Kapustu vhodíme do vroucí vody a krátce povaříme. Krok 5: Když je maso poloměkké, přidáme spařenou pokrájenou kapustu, prolisovaný česnek a ještě chvilku vaříme, aby bylo maso měkké. Krok 6: V troše vody rozmícháme hladkou mouku a touto záklechtkou pokrm zahustíme. Následně ještě důkladně provaříme. Krok 7: Nakonec přidáme rozškvařenou slaninu nakrájenou na kostičky a zamícháme.

TIP: Kapusta v naší kuchyni

Zveřejněno 25. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQoX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQoX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

:-)<3:yes::yes: dělávám s hovězím masem a čerstvou kapustou podle recepzu mé mamky a je to výborné takže toto určitě také. :-K

Občas uvařím, kapustu většinou používám čerstvou a z masa vepřovou plec. Slaninu už nedávám, z koření ještě přidávám čerstvě mletý pepř. Je to takové selské jídlo, mám je v oblibě. :-K

tento recept (z hovězího) jsem dnes vařila již po několikáté a je to opravdu výborné :-Q Od mého muže a dětí jsem dostala opět pochvalu :-8 Uvařila jsem toho víc, abychom měli i na zítra a muž kdykoliv jde kolem hrnce, tak uzobává. Takže zítra budu muset asi zase vařit :-D

Věra Tylšová 16. 2. 2017 13:09
Dnes jsem uvařila hovězí na česneku s kousky libového uzeného bůčku a nakonec jsem přidala chvilku podušenou pokrájenou kapustu s jemně na krájenou slaninkou. Povedlo se, bylo to moc dobré.

díky za tip :yes: dochucuji kmínem a malinko pepřem a česnek je samozřejmostí díky za připomenutí už jsem nedělala dlouho :-p

spagetka:ahojky taky budu muset někdy udělat je to dobrota,dneska máme na oběd rychloptáčky

Zdeni, tak jsem se ti zasnila u toho talířku - tenhle servis byl můj první svatební od dnes už dávno skvělé ex tchýňky, což už je přes 30 let:-*:-*:-*...., že jsem málem zapomněla, že chci písnout reakci na recept :-D:-D:-D:-D
Díky za připomenutí (i když recept je tu už 3 roky, ale to víš....:-8:-8:-8), tohle jsem dlouho nevařila a přitom u nás je to moc oblíbené.
Takže je na programu.:-p:-p:yes::yes::yes:
Jo ještě, dávám ještě dost kmínu (drceného)

jsem ráda že vám všem chutná:-K:-K:-K

Přidávám foto;-). Vynikající jídlo v mém podání z vepřové plece :-)

já to dělal z hlávkového zelí a je to ještě lepší:yes:

Zdeni,robila som minulý pondelok a boli sme fakt prekvapení,aké to bolo dobré:-K:yes:Priateľ sa nevedel dojesť:-DPridávam fotky a zaslúžený bod:-)

jahoda:to mě moc těší že chutnal:-K

Zdenko, Tvůj rcpt byl opět na programu, tentokrát jsem okrájela vepřové ocásky:-p. Bodík za prima recept už proběhl, dnes foto a dík;-):-K

dubnovka: Nic!!! jen u nás ji nevidím.;-)

Jana Remkova:Představ si,že jsem taky koupila kapustu v sáčkumnevím co je na tom nepohopitelné:-?

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
vepřové v kapustě, vepřové maso v kapustě, vepřové maso v kapustě-vynikající, vepřové maso v kapustě vynikající, maso v kapustě, vepřové na kapustě, vepřové v kapustě recept, vepřové maso na kapustě, hovězí v kapustě, maso na kapuste, maso v kapustě recept, vepřové maso v růžičkové kapustě, hovězí na kapustě, vepřové maso v kapustě recept, kapusta recepty bez masa, kapustové zelí recept, vepřový v kapuste, kapustové zelí, vepřové v růžičkové kapustě, recept na kapustové zelí

Suroviny:
maso vepřové, sádlo, cibule, sůl, česnek, kapusta, mouka hladká, slanina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu