Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí špízy se zeleninou pečené v troubě

Špíny z kuřecí masa jsou lahůdka, kterou můžete připravit třemi způsoby: Na grilu, v troubě, či na pánvi. Ať již vyberete jakýkoliv způsob, neprohloupíte. Výsledkem bude chutný pokrm s chutí kuřecího a skvělou zeleninovou přílohou k tomu.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 750 kJ /
1 613 kcal
Bílkoviny171,05 g
Tuky92,04 g
Vláknina10,65 g
Cholesterol 455 mg
Sodík 2,05 g
Sůl5,08 g
Sacharidy20,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory omyjeme a dáme vcelku i se slupkou vařit do poloměkka. Krok 2: Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, lehce osolíme a každý obalíme v proužku anglické slaniny. Krok 3: Cuketu, mrkev, kukuřici nakrájíme na kolečka, papriku na kostky. Krok 4: Na bambusovou (či grilovací kovovou) jehlu napíchneme střídavě maso ve slanině, rajčata, cuketu a papriku. Krok 5: Na plech dáme pečicí papír, položíme špízy, okolo dáme kolečka kukuřice a mrkve, celé předvařené brambory. Krok 6: Lehce vše zakapeme olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením na zeleninu. Krok 7: Dáme pod gril do trouby, pokud není gril, možno jen péct na 250 °C. Krok 8: Na talíři posypeme čerstvými lístky oregana.

TIP: Jak na skvělé špízy na grilu.

Zveřejněno 2. 8. 2010

Poznámka autorky isindy

Je možné pochopitelně i grilovat, ale tímto zařízením bohužel v paneláku nedisponujeme, tak je to náhradní řešení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E0kg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E0kg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:yes::yes::yes:<3:-K

trvajova: díky za vyzkoušení i pochvalu:-):-K

Teda dlouho jsem nejedla něco tak dobrého, mňamka!!!!!!

:-K9 bodík:yes:

Jo tak to by mě nemusel nikdo k jídlu moc nutit.Mňam,to bych si dala:yes::yes::yes:

Achich achich, Ivi:-O:-p:yes::yes:

Mnááám,to musí být dobrota a navíc máš nádhernou fotku,ostatně jako vždy;-):yes:

toto vypadá víc než úžasně:yes:

:-O;-):-p:yes:

Ivčo krááááása.Už mám uloženo.:yes:

To navrhnu, až budeme letos grilovat. Ještě k tomu nedošlo, ani nevím proč...:-O Mrkvička vypadá báječně...:-p

Ivanko tomu říkám teda dobrůtka!!:-pKrásné fotečky!:-8 Bodík pro tebe!!:-K:yes:

Tématické fráze:
špízy v troubě, kureci spizy, špíz v troubě, kureci maso v troube, kuřecí špíz se zeleninou, špízy do trouby, kuřecí maso pečené v troubě, kuřecí prsa v troubě, pečené špízy, spizy v troube recepty, spiz peceny v troube, pečený špíz, kuřecí špíz, jak dlouho pect špízy, jak péct špízy, špizy kureci, recepty kuřecí maso v troubě, krutí špízy v troubě, grilovaná zelenina v troubě, špízy z kuřecího masa

Suroviny:
prsa kuřecí, slanina anglická, cuketa, klasy kukuřičné, mrkev, paprika čerstvá žlutá, brambory rané, rajče cherry, koření na grilovanou zeleninu, sůl, olej olivový, koření oregáno

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu