Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Císařské řezy

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mneneznas

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 12 - 14 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 759 kJ /
7 830 kcal
Bílkoviny129,74 g
Tuky490,16 g
Vláknina28,80 g
Cholesterol 2,21 g
Sodík 819 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy710,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: TĚSTO: Bílky oddělíme od bílků a se špetkou soli ušleháme sníh. Až je sníh napůl ušlehaný přidáme cukr a došleháme. Potom do sněhu zašleháme žloutky, olej a a vodu. Až se směs spojí, tak do ní prosejeme mouku a kakao. Krok 2: Promícháme a nalijeme na pekáč vyložený papírem na pečení. Pečeme na 180°C 15 minut. Dáme vychladit a podélně rozřežeme na tři pruhy. Krok 3: Potřeme ořechovou nádivkou a na nádivku natřeme krém, to opakujeme i na druhý pruh těsta. Přiklopíme posledním pruhem těsta a celé potřeme krémem. Boky posypeme mletými ořechy a ozdobíme. Můžeme také místo krému potřít čokoládovou polevou a ozdobit šlehačkou. Krok 4: KRÉM: Mouku nasypeme do mléka a uvaříme kaši, až je hustá odstavíme ji a zamícháme do kaše vanilkové cukry a nastrouhaný 100% tuk. Mícháme tak dlouho dokud se vše nespojí v hladkou hmotu. Vychladíme. Máslo a cukr ušleháme do pěny a po částech do másla zašleháme připravenou kaši. Krok 5: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a částečně zchladíme. Teplou ji zašleháme do krému a na půl hodiny necháme stát.

Zveřejněno 25. 7. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Císařské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKzr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Císařské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKzr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Cisarsky rez :-D :-D :-D

Vypadá to dobře!;-)Mnam,Mnam:-p:yes:.

Děkuji dámy, za pochvalu :-K

Krásné řezy :-p:yes:

hyyyy:-O tak toto je krasny zakusok

:-p:-p:yes:+15

Není to pracné ;-) jde to rychle a chutnají moc dobře :yes:
Děkuji za vaši podporu

Vypada krásné.....ale bude s tím moc práce,co ? No a bodiček letí :yes:

:-p:yes::yes: urcite velmi dobry

:-KVelice hezké :yes::yes:+

Díky vám všem za bodíky slova chvály. :-) Zákusek ke kávičce jedna báseň, já jsem doma sklidila samou chválu :-):-) je to dobrota.

Někde jsem je viděla a říkám si, stály by za to vyzkoušet..tak nic, no!!:-D:-)):-)):-)):-)) Jani, moc hezké;-):yes:

:-p

To vypadá opravdu dobře a moc chutně:-p:-p:yes:+7

krásné :yes:

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
císařský řez video, císařský řez, císařský řez recept, císařský řez video online, císařský dort, recepty na vyzkoušené dobré řezy, připrava na cisařsky řez, zákusky a řezy, císařský řez moučník, řezy s ořechovou nádivkou, video císařský řez, cisářské zakusky, moučnik cisarsky rez, cisarsky rez cele video, jak se dělá císařský řez, císařské recepty, hraběnčiny řezy video, cisarsky kolac, císařský moučník, rezi zakusky

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, kakao, cukr krupice, vejce, olej slunečnicový, voda, sůl, mléko, cukr moučkový, mouka polohrubá, máslo, cukr vanilkový, tuk, čokoláda na vaření, ořechy, cukr moučkový, mléko

Přidat fotografie receptu